Overzicht van Uitvoeringen en andere Activiteiten in 2004
2 januari 2004, Nieuwjaarsbijeenkomst Sittard-Geleen
Op vrijdag 2 januari 2004 kwamen de KRM-leden en een 7-tal dames bij het Katoen Dorp bijeen om met de bus naar Sittard te vertrekken.
We gaan naar de gemeente Sittard-Geleen om samen met het Mannenkoor DSM-Research en het okest Symphonic Impulse de Nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente op te luisteren.
4 januari 2004, Pluusj-Konzaer
Op zondag 4 januari 2004 alweer het smoking aan en nu voor het Pluusj-Konzaer samen met Symphonic Impulse en het Mannenkoor DSM-Research.
De belangstelling voor deze uitvoering in de Salle de Fête van de Oranjerie is groot en de prestatie van alle medewerkers is prima. Wim is weer in zijn element als solist in het Fassbinderlied.
22 mei 2004, Concert 'OPMAAT 125 jaar KRM'
Zondag 19 september 1880 wordt beschouwd als de oprichtingsdatum van het Koninklijk Roermonds Mannenkoor (KRM). Dit betekent dat het KRM volgend jaar (in 2005) 125 jaar bestaat als vereniging. Vanzelfsprekend is men al geruime tijd bezig om er een mooi jubileumjaar van te maken. Als een eerste begin voor het komende jaar heeft de feestende vereniging besloten aan de bevolking van de Regio Roermond een spraakmakend concert te presenteren onder de voor zich zelf sprekende naam OPMAAT125jaarKRM.
Het programma van dit concert bestaat uit een muzikaal boeket. Met in het gedeelte voor de pauze, een aantal bekende fragmenten uit beroemde opera's en musicals. De scheppingsdrift uit de voorbije eeuwen heeft gezorgd voor een overvloed aan keuze. Maar het zijn alleen de echte juwelen, die de tand des tijds hebben doorstaan. De beide dirigenten hebben hieruit een aantal bekende en minder bekende fragmenten gefilterd en daardoor belanden we automatisch in het rijk van de Belcanto. De moraal, idealen, arbeid, heimwee en liefde worden in alle toonaarden bezongen.
Na de pauze krijgt het concert een andere "toonsoort" en neigt het sterk naar een promsachtig karakter waarbij het (zacht) mee neurién nauwelijks onderdrukt zal kunnen worden. De beide mannenkoren, het harmoniekorkest, het damesprojectkoor en de solisten zullen hun uiterste best doen. Ook dit populaire genre vooral stijlvol te interpreteren.
Aan dit concert namen de volgende verenigingen en solisten deel:
Koninklijk Roermonds Mannenkoor
Koninklijke Zangvereniging Venlona
Damesprojectkoor o.l.v. Wim Schepers
Harmonie Wilhelmina Posterholt, o.l.v. Steven Walker
Marjorie Ginczinger, sopraan
Marten Smeding, tenor
Valérie Rijckmans,harp
Begeleiding Mariannne Maessen Scherjon concertpiano
Presentatie Jan Huyskens
5 september 2004, Draai-orgel Festival
Draaiorgels horen bij Nederland, net als tulpen, molens, klompen en grote waterbouwkundige werken. Vrijwel iedere toerist die ons land aandoet komt wel een keer een oer-Hollands pierement tegen. Vandaar dat het niet vreemd is dat er een vereniging bestaat van draaiorgelvrienden. Deze vereniging stelt zich ten doel het wekken van belangstelling en liefde voor het draaiorgel, het zorgdragen voor het behoud van het draaiorgel en al het gene dat hiermede historisch of anderszins verband houdt, alsmede het verhogen van het muzikale peil en het aanzien van het draaiorgel als folkloristisch muziekinstrument (artikel 3 van de statuten). In de loop van haar ruim veertigjarig bestaan is vanuit de KDV een groot aantal initiatieven genomen om zoveel mogelijk van de draaiorgelfolklore voor Nederland te behouden:
De Kring van Draaiorgelvrienden is opgericht in 1954, in 2004 bestaat deze vereniging dus 50 jaar. Dit jubileum wil men niet ongemerkt voorbij laten gaan. In het kader van dit jubileum ontstond het idee om in Roermond een draaiorgelfestival te organiseren en wel op Zondag 5 September 2004:
Op die dag stonden er beroemde draaiorgels op diverse locaties in Roermond. Op het terras van het TheaterHotel de Oranjerie en in de Salle de Fête, traden Het Koninklijk Roermonds Mannenkoor en Theaterzanggroep Savannah op.
Het mannenkoor zong samen met muziek van een klein draaiorgel (eigenaar mevrouw M. Goedhart) bekende Limburgse liederen. Aan het enthousiasme van het publiek te zien viel dat in de smaak.