De Pianist

Leon Dijkstra (297x398)Leon Dijkstra, pianist van het Koninklijk Roermonds Mannenkoor

Leon Dijkstra (1967) studeerde Piano, Orkestdirectie en Theorie der muziek aan het conservatorium van Maastricht. Na zijn studie heeft hij zich als pianist en organist hoofdzakelijk toegelegd op het begeleiden van solisten en ensembles. Inmiddels werkt Leon als freelance pianist en organist samen met meer dan 40 solisten, koren en orkesten. Hij begeleidt van de jongste amateurs tot de gelauwerde professionals en in de meest uiteenlopende genres.
Momenteel is hij als vaste begeleider verbonden aan het Koninklijk Roermonds Mannenkoor, het Meerssens Mannenkoor, Mannenkoor Si-tard uit Sittard en koor New Generation uit Merkelbeek. Hij is een veelgevraagde gastpianist bij koren door heel Limburg waaronder het Vocaal ensemble Quint uit Tegelen en het Venray’s Mannenkoor. Daarna is hij als pianist en repetitor verbonden aan het zanginstituut Vocaal totaal uit Merkelbeek.
Als toetsenist begeleidt hij regelmatig musical- en theaterproducties, tevens werkt hij als repetitor, arrangeur en projectmatig als dirigent.

zon.
juli