U ziet hier een overzicht van de uitvoeringen en andere activiteiten van het K.R.M. in 2010.

 

02 januari 2010, Oetrope Uule Prins

dn_uul_2010Tijdens de “Nacht van de nuuje prins” in de Salle de Fête van de Oranjerie te Roermond werden op verzoek van de “nuuje” prins twee carnavalsliedjes gezongen. Het koor stond onder leiding van Camil Giebels.

20 februari 2010, Laatste dienst in de Heilige Geestkerk.

HGeestkerk_2010Ter gelegenheid van de sluiting van de H.Geestkerk te Roermond als R.K.Kerk werd op zaterdag 20 februari 2010 de laatste dienst muzikaal opgeluisterd. Het programma zag er als volgt uit:

18.30 uur Laatste H. Mis, opgedragen door onze bisschop, mgr. Frans Wiertz, in concelebratie met oud-pastoor J. Vleeshouwers, oud-assistent drs. P. Moonen, plebaandeken R. Merkx en de andere leden van het pastoraal team, met medewerking van het kerkkoor St. Esprit, de Schola Gregoriana en het Koninklijk Roermonds Mannenkoor.

Aansluitend: Officiële onttrekking aan de eredienst: het wegdragen van het Allerheiligste en doven van de Godslamp

Aubade door fanfare St. Cornelius – Het Katoenen Dorp

19.45 uur Koffie/thee met vlaai

20.00 uur Kort concert door het Koninklijk Roermonds Mannenkoor o.l.v. Hennie Ramaekers en muzikaal begeleid op de piano door Monique Offermans. Als slot werd het Roermonds Volkslied gezongen.

Aansluitend: Samenzijn met een hapje en een drankje

Het gebouw zal een grondige verbouwing dienst gaan doen als gezondheidscentrum.

28 februari 2010, Medewerking aan concert t.g.v. "Roermond 65 jaar bevrijd"

Op zondag 28 februari vond er een herdenking plaats in de Kathedraal  in het kader van "Roermond 65 jaar bevrijd".

Het muzikale gedeelte werd verzorgd door een gelegenheidsharmonie en een gelegenheidskoor, waaraan vele mannen van het KRM deelnemen. Het geheel stond o.l.v. dirigent Hennie Ramaekers.

 

21 maart 2010, Pelgrimsmis in Kathedraal van Roermond

Nationale pelgrimsmis in de St.Christoffelkathedraal te Roermond

De kathedraal was weer goed gevuld met aanstaande pelgrims en hun familieleden en met pelgrims onderweg. Prior van de Broederschap Deken Rob Merkx had het over 90 aangemelde pelgrims, De Broederschap van St,Jacobus was met 15 personen vertegenwoordigd, allen in hun zwarte mantels.
De pelgrimsmis heeft mij zeer aangegrepen.
Deze werd als jaardienst opgedragen voor mijn ouders en ik was in gedachten bij mijn schoonbroer die ’s nachts was overleden.
Het feit dat het KRM de mis opluisterde met gezangen, waaronder ons eigen Jacobuslied, ontroerde mij bovendien. Een echt hoogtepunt vormde voor mij de verering van de armreliek van de apostel Jacobus, .  
Ik vond het jammer dat Frans door omstandigheden niet aanwezig kon zijn; dan hadden wij deze bijzondere ervaring kunnen delen.

29 mei 2010, Serenade voor het geridderd erelid KRM Jan Huyskens

jan_huyskens_2010Op donderdag 29 mei 2010 werd om 19.00 uur er een serenade gebracht aan ons erelid Jan Huyskens, het koor stond onder leiding van Camil Giebels.

Jan Huyskens (70) is als tekstschrijver al 40 jaar aktief voor diverse verenigingen in Roermond. Zijn vele werk voor onder andere de opera Schinderhannes, de Mesjeus en d'n Uul levert hem de benoeming op tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

13 juni 2010, Korendag 2010 in Melick

KorenFestival_13juni2010_affiche

Korenfestival 'Amigos de la Música Coral'

Onder de naam “Amigos de la Música Coral” organiseren wij als harmonie Concordia op 13 juni a.s. een groots opgezet korenfestival.

De festiviteiten beginnen in de ochtend. De koren zullen in diverse Parochiekerken te Roerdalen en te Roermond de H.Mis of gebedsdienst muzikaal opluisteren. Het Koninklijk Roermonds Mannenkoor zal om 11:00 uur de dienst in de Jonge Kerk, Voogdijstraat 24 in Roermond muzikaal opluisteren.
Na de diensten worden de koren in het verenigingslokaal van harmonie Concordia  ’t “Aad Raodhoes”, te Melick ontvangen.

‘s Middags studeren de koren, in zogenaamde clusters, hun eigen programma en gezamenlijk  met harmonie Concordia, het programma in voor het afsluitende avondconcert.
De partners van de zangers volgen in de middaguren, bij ons lid Suzan Seegers een workshop.

Het hoogtepunt van de dag is het feestelijke avondconcert. Dit openluchtconcert wordt gehouden op het marktplein in Melick. Het concert wordt geopend door harmonie Concordia Melick.
Daarna is het de beurt aan een speciaal voor dit concert samengesteld kinderkoor, bestaande uit 120 kinderen van de basisschool “ De Achtbaan” uit Melick, die onder begeleiding van de harmonie zullen zingen.
Het programma wordt verder vervolgd met een afzonderlijk optreden van de clusterkoren.
Het concert wordt afgesloten met een optreden van alle koren, c.a. 450 zangers, samen met harmonie Concordia en musicalster Suzan Seegers.

Bij slecht weer wordt het concert gehouden in de plaatselijke parochiekerk St. Andreas.

Voor het complete dagprogramma klik op KRM_Dagprogramma

24 december 2010, Nachtmis in Kathedraal van Roermond

Nachtmis2010

Op kerstavond 24 december 2010 werd 23.00 uur in de Kathedraal van Roermond een Pontificale Nachtmis door de Bisschop, mgr. Frans Wiertz voorgegaan. Muzikale medewerking aan deze nachtmis werd verleend door het Koninklijk Roermonds Mannenkoor en de Kathedrale Schola. De liturgische gezangen, welke door het mannenkoor gezongen werden, komen uit "Die Messe zu ehren des Hl. Leodegar" van J. B. Hilber. Verder werden er diverse kerstliederen uit verschillende landen, waaronder de Stille Nacht van F. Gruber gezongen. Ook zal de Bapa Kami, het Indonesische Onze Vader, te horen zijn. Voorafgaande aan de H.Mis verzorgde het mannenkoor een kort muzikaal voorprogramma.

Tijdens de generale repetitie van de Nachtmis werden door de KRO radio enkele opnames gemaakt. U kunt deze hieronder beluisteren:

04 september 2010, Herdenking Indië Monument in Roermond

2010-09-04_indie_monument
Foto: Harry Koolen

Het was mijn eerste optreden met het KRM, een nieuwe ervaring. Ondanks het feit dat de aanleiding van deze samenkomst niet vrolijk was, hadden de weergoden werkelijk hun best gedaan. Het was een stralende zonovergoten dag. Tijdens deze herdenking worden de 6000 militairen herdacht welke gesneuveld zijn in het voormalige Nederlands-Indië of in Nieuw-Guinea. Zij lieten hun leven in de periode tussen 1945 en 1962. Overigens, voor de feiten, er waren ruim 100.000 militairen actief in deze gebieden. Roermond is gaststad van het landelijke monument en de daaraan gekoppelde herdenking. Ik baande mij, enigszins onder de indruk van de hoge bezoekersaantallen, een weg tussen de veteranen door. Velen, zeer rijk gedecoreerd, toonden hun vele medailles. Ook binnen het koor meen ik enig onderscheid te herkennen in decoraties. Er zijn mannen met een extra insigne om de hals en nog wat toegevoegde speldjes aan de revers….

Ons podium was fraai gelegen achter een taxushaag en onder enkele monumentale esdoorns. Slechts enkele meters verwijderd van de katheder. Een van de voordelen van een KRM-lid, je zit met de neus vooraan! Klokslag 13.00 uur werd er ingezongen en nog even gerepeteerd. Hennie stond aan de andere zijde van de haag, vlak achter enige hoge militairen die allen hun wandelstok hadden meegenomen.
Om 13.30 uur ving de ceremonie aan. Mededeelnemers waren de bekende Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso', Gerdi Verbeet, beter bekend als voorzitster van de Tweede Kamer, enige hoge militairen (met of zonder wandelstok), de burgemeester enz.
Na de toespraak van de aalmoezenier zongen wij Bapa Kami, het Onze Vader in het  Maleis. Niet echt een heel makkelijk nummer maar het ging naar behoren. Afwisselend met de kapel zongen wij verder: Terang Bulan, Thanks be to God, Vanachnu, Exodus Song en nog enkele nummers. Het publiek kon het zo waarderen dat wij het enige muziekgezelschap waren dat een applaus kreeg. De mede-koorschoolleden was het optreden ook goed bevallen, mij ook.
Zeer indrukwekkend was het optreden van de F16’s van vliegbasis Volkel. Zij voerden een Missing Man Formation uit. De vier F16’s kwamen exact op tijd aan, waarna er één steil optrok om in het hoge luchtruim te verdwijnen, heel mooi. Na ons optreden wandelden wij naar de (je mag het eigenlijk niet zeggen) feesttent. In de tent hing ook een vrolijke stemming. Gerdi Verbeet kwam een praatje maken met het KRM. Ze was diep onder de indruk en Olaf bood zich aan om een keertje op de doedel te komen spelen in haar Tweede Kamer. Daarna hoorde ik veel complimenten van de burgemeester en de veteranen. De laatstgenoemden hadden vaak wel al een glaasje op maar ze waren heel blij met de muziek en daar doe je het toch ook voor, niet? Al met al een mooi opening van mijn, hopelijk lange, KRM-carrière….


Verslag door Paul Stollman.
(Bron: Verenigingsblad Zabgzaod, Jaargang 19 Nr.1)

19 september 2010, Kulturbunt-Fest Schloss Rheydt te Monchengladbach

2010-09-19_rheydt
Foto: Harry Koolen

Op zondag 19 september 2010 stond een optreden van ons koor gepland tijdens het Kulturbunt-Fest op het kasteel van Rheydt, bij Mönchengladbach. De weergoden waren ons redelijk gunstig gezind, het was weliswaar aan de koele kant maar de zon liet zich in de loop van de ochtend verschillende malen van z’n goede kant zien. Het gezelschap zette eerst koers naar het mooie stadje Brüggen alwaar de lunch geserveerd zou worden. Het was een lunch naar ware Duitse maatstaven! Home made erwtensoep met een uit de kluiten gewassen knakworst gingen er in als zoete koek! De basis voor een geslaagd optreden was gelegd!
Kasteel Rheydt, waarvan de geschiedenis teruggaat tot het midden van de elfde eeuw, valt op door de aparte kleuren van de buitenmuren en is bovendien gelegen in een mooi landelijk park. Het fungeert momenteel als museum.
Het optreden van ons koor vond plaats op een mooie binnenplaats. Ondanks de compacte samenstelling van het koor was de sound prima in orde! Het programma was afwisselend, voor elk wat wils, internationaal georiënteerd zullen we maar zeggen. Het publiek, voornamelijk ons publiek, was laaiend enthousiast en de dirigent was tevreden.
Na ons optreden hadden we nog volop gelegenheid om eventueel onder genot van Kaffee und Kuchen naar andere optredens te  luisteren, het kasteel te bezichtigen of gewoon aan de bar te hangen. Er was voor elk wat wils. Zelf heb ik genoten van enkele voorstellingen van o.a. de opzwepende muziek van een Ierse dansgroep en last but not least een optreden van de eigen Middenlimburgse Oolse percussion band, geweldig om naar te luisteren!

Verslag door Krit Pinxten. (Voor de volledige versie zie het verenigingsblad Zangzaod.)

(Bron: Verenigingsblad Zangzaod Jaargang 11 Nr.2)

Secretariaat KRM
Munsterstraat 14d,
6041 GA Roermond
  T: +31 (0)6 41337012

E: secretaris@roermonds-mannenkoor.nl

Kvk: 40175112  IBAN: NL42 RABO 0131298984

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Volg ons dan op Facebook.
U ontvangt dan van ons een bericht, zodra er een nieuwe uitvoering of activiteit zal plaatsvinden.

facebook 120   YoutubeKanaal
Uw Privacy

© Copyright: Koninklijk Roermonds  Mannenkoor 1999 - 2022.
Deze website wordt onderhouden door Herman Aben