U ziet hier een overzicht van de uitvoeringen en andere activiteiten van het K.R.M. in 2012.

 

24 maart 2012, KNZV-L Rayonconcert

Datum    zaterdag 24 maart 2012
Tijdstip 20.00 uur
Plaats Theater De Bombardon, Heythuizen
Entree gratis
 

Op zaterdag 24 maart 2012 wordt een 4-Korentreffen, ook wel het ‘Rayonconcert Midden Limburg KNZV’ genaamd, in Heythuizen georganiseerd. Dit korentreffen is een jaarlijks terugkerend gebeuren van de koren aangesloten bij het Koninklijk Nederlands Zangersverbond Limburg van het rayon Midden-Limburg. In een steeds wisselende bezetting van deelnemende koren wordt door één van de koren het treffen, in hun eigen omgeving, georganiseerd.

De deelnemende koren van dit jaar zijn:

 • Mannenkoor de Leudalzangers
 • Weertermannenkoor
 • Wiejerdzangers uit St Joost
 • Koninklijk Roermonds Mannenkoor

De vier koren zullen ieder een selectie uit hun eigen repertoire brengen, waardoor er een grote variatie van uitgevoerde werken zal ontstaan. Op deze manier kunt u genieten van een zeer gevarieerd programma. Ná de optredens, om omstreeks 22.30 uur, is er een gezellig nazit in de verblijfsruimte en de hal van het Forum gepland, waar de onderlinge band tussen de verschillende verenigingen kan worden aangeknoopt of verder aangehaald, ook hierbij bent u van harte uitgenodigd.

Om iedereen in de gelegenheid te stellen dit concert te kunnen bijwonen en eens kennis te laten maken met verschillende mannenkoren, is de toegang gratis.

25 maart 2012, Pelgrimsmis

kathedraal roermondIeder jaar wordt in de kathedraal van Roermond de jaarlijkse pelgrimsmis gehouden voor mensen uit het hele land die van plan zijn dat jaar naar Santiago de Compostela te pelgrimeren. Roermond is halteplaats op een oude route vanuit NoordEuropa naar Santiago. In de Limburgse bisschopskerk wordt de grootste reliek van de heilige Jacobus buiten diens grafplaats Santiago bewaard, te weten een deel van zijn arm.

Sinds 2004 zorgt het KRM voor de muzikale invulling van deze mis. De verbondenheid die sindsdien ontstond met deze gebeurtenis, leidde tot een opdracht van het KRM aan musicus Gerard Sars tot het componeren van het “Jacobuslied”, wat sinds 2006 traditioneel in deze mis gezongen wordt. Ook leidde het tot een concertreis van het KRM in 2006 met als hoogtepunt het zingen van de mis in de kathedraal van Santiago de Compostella. Het tastbare bewijs van deze reis vindt u terug in de zg stèle, welke in 2007 bij de ingang van de Kathedraal geplaatst werd.

15 april 2012, Carmina Burana

Datum    zondag 15 april 2012 
Tijdstip 14.30 uur
Plaats In de theaterzaal van het TheaterHotel de Oranjerie, Kloosterwandplein 12-16  6041 JA Roermond
Entree

€ 27,00

Verkoopadressen

# TheaterHotel De Oranjerie, Kloosterwandplein 12-16, Roermond

# Ruys Cadeaus, Varkensmarkt 6/6A, Roermond

# De Poppendokter Wiermans-Genang, Munsterplein 22, Roermond

 

12-05-15_carmina_burana

 

 

 

De Carmina Burana, door Carl Orff geschreven omstreeks 1934, beschrijft drie grote thema's: lente/zomer, de herberg en de liefde. Hij schreef er herkenbare muziek bij, boordevol herhalingen en opzwepende ritmes. Een steeds terugkerend thema in de Carmina Burana is de heftige kritiek op het bandeloze leven van de gevestigde clerus, met name de monniken. De kerkelijke instellingen en gebruiken worden geparodieerd, maar de dogma's worden nergens direct aangevallen. De versie van vanmiddag wordt uitgevoerd door drie solisten, het Koninklijk Roermonds Mannenkoor, een dames-gastkoor en een kinderkoor en wordt begeleid door twee vleugels en een slagwerkensemble.

Kijk ook eens op de website CarminaBuranaLive!

 

In het voorprogramma (vóór de Pauze) zullen het Mannenkoor, de Counter-Tenor Rob Meijers en het Dameskoor een kort eigen repertoire ten gehore brengen.


Het complete concert zal bestaan uit 2 delen, gescheiden door een pauze:


VOORPROGRAMMA:
 • Optreden Mannenkoor

  “Verdi-festival”
  • Coro della Processione uit I Lombardi
  • La Vergine degli Angeli uit La Forza del Destino; soliste Kaiyi. Min, sopraan
  • Coro di cavalieri I “Dov’è l’astro”uit Oberto
  • Coro di cavalieri II “Li vedeste”uit Oberto
  • Coro d’Introduzione “Or co’ dadi” uit Il Trovatore
 • Optreden Counter-Tenor Rob Meijers

  Solo Music for a while uit Oedipus van Henry Purcell
 • Optreden Dameskoor
 • Vocaal Vrouwenensemble “Sirena” uit Eindhoven
  • Morgenlied van Alexis Hollaender (1840-1924)
  • Morgengruss van Fritz Kaufmann (1855-1934)
  • Tag und Nacht van Arnold Mendelssohn (1855-1933).
 • Vocaal Vrouwenensemble “ F:e-m@il” uit Lummen (B)
  • Prayer of the children K. Bestor
  • Cantate Domino V. Miskinis
  • The Seal Lullaby E. Whitacre

PAUZE


CARMINA BURANA


 

KINDERKOOR

De Wielewalen uit Melick, uitgebreid met enkele (klein)kinderen van leden van het KRM, o.l.v. Annie Wolters

 


 

ALGEMENE MUZIKALE LEIDING

Hennie Ramaekers.

 

11 november 2012, Met de Muziek mee langs Balkonconcerten

tijssen_henri_plaquetteOp 11 november 2012 organiseert de VVV-Roermond, ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan van het Roermonds Volkslied, de themawandeling "Met de muziek mee" langs Balkonconcerten. Tijdens deze stadswandeling wordt aandacht geschonken aan de diverse plekken in Roermond, welke een relatie hebben met Roermondse componisten, zoals Emile Seipgens, Henri Tijssen en Max Quillaume. Bij deze plekken zal er ook telkens een muzikaal gebeuren (balkon-optreden) plaatsvinden.

Voorafgaande aan de stadswandeling zal het Koninklijk Roermonds Mannenkoor het gebeuren op de Markt (omstreeks 14.00 uur) openen met het zingen van het Roermonds Volkslied en de Remunjse Zengers.

Hierna start, onder leiding van diverse stadsgids, de stadswandeling. (De mannenkoorleden mogen/kunnen zich hierbij aansluiten.)
Na afloop van de wandeling (omstreeks 16.00 uur) zullen alle wandelaars en de muzikale deelnemers zich verzamelen in het ECI-complex alwaar een klein gezamenlijk optreden gehouden wordt.


 

Informatie voor Mannenkoorleden:
14.00 u. Mannenkoorleden staan op het pleintje, achter de stêle, bij de kathedraal opgesteld.
14.10 u. KRM zingt Roermonds Volkslied.
14.45 u. KRM zingt Remunjse Zengers (op de trappen van het stadhuis).
14.50 u. Start wandeling. Mannenkoorleden kunnen zich hierbij aansluiten.

16.00 u. Aankomst wandelaars in de hal van de ECI-Cultuurfabriek met onthulling van plaquette Henri Tijssen.
16.15 u. Mini Concert door Koninklijk Roermonds Mannenkoor, Hertens Mannenkoor en Swalmer Liedertafel, in de zaal van de ECI-Cultuurfabriek.

02 december 2012, 6-Wekendienst Wim Jacobs

jacobs wimOp zondag 2 december 2012 werd de 6-wekendienst ter nagedachtenis aan, ons op 27 september 2012, overleden koorlid, Wim Jacobs muzikaal opgeluisterd.

De H.Mis werd om 11.30 uur opgedragen in de Kapel in 't Zand.

In memoriam door Hans Willi Bühn

Via John en Marly Wiermans heb ik Wim leren kennen in 1983. Ons contact werd intensiever, toen ook ik in 1986 lid werd van het KRM. Wekelijks bezochten we na een goede repetitie onze gezellige “Stammtisch”. Binnen de kortste keren groeide deze uit tot negen levensgenieters. Via het koor, maar vooral ook privé, hadden wij een bijzonder goed contact. Veel uitjes, reizen en bezoeken over en weer. “Geneet van ’t Laeve” gold zeker ook voor Wim. Onze laatste gezamenlijke reis voerde ons naar Rome. Ook daar hebben wij volop genoten.
In moeilijke tijden zochten we elkaar op en steunden ons met weinig woorden. Toen Wim naar aanleiding van mijn 25-jarig koorjubileum voor het laatst met de “Stammtisch” en hun
partners bij ons op bezoek was, hoopte ik nog dat hij zou opknappen. Helaas is dat niet gebeurd.
Wim, bedankt voor je vriendschap. Jij leeft verder in talloze goede herinneringen.
Hans Willi Bühn, bas.

In memoriam door Rob Jansen

Ik heb Wim in 1983 leren kennen, toen ik als jong broekie van 17 met een grote mond bij Jean Roubroeks aanklopte. Of een 17-jarige überhaupt wel bij het grote Koninklijke Roermondse
Mannenkoor mocht komen zingen? Wim was een van de eersten waarmee een soort traditie ontstond. De “Stammtisch” was geboren.
Later, toen ik zelf een rijbewijs en een auto van de zaak had, was het altijd eerst Wim ophalen voor de repetitie en na de nazit weer terug naar huis vervoeren. In die tijd heeft hij voor mij persoonlijk erg veel betekend. Hij was van het militaire regime. Geen gezanik, doen wat je moet doen en afmaken waar je aan begonnen bent. Veel problemen heb ik met hem besproken. Hij gaf mij het zetje, dat ik juist op dat moment nodig had. De ene keer instemmend, de andere keer teleurgesteld en een volgende keer gewoon corrigerend. Leuke tijden hebben we gezamenlijk mogen doormaken.
In de laatste twee jaar heb ik hem frequent met Hans Willi bezocht, om onze kameraad toch nog even op te beuren en te ondersteunen. Eind september, toen we net het allerslechtste nieuws hadden ontvangen, hebben we hem voor het laatst samen ontmoet. Het was voor ons alle drie erg zwaar. Ik heb toen afscheid genomen van Wim, ik moest weer naar het buitenland voor mijn werk. Via telefonisch contact met Hetty hoorde ik dat hij thuis kwam en dat ik op moest schieten, als ik hem nog wou spreken. Helaas was ik onderweg naar Ankara.
Wim, het ga je goed. We zullen je erg missen.
Rob Jansen, oud koorlid.

(Bron: Verenigingsblad Zangzaod, jaargang 22 Nr.4)

01 december 2012, 6-Wekendienst Herman Geelen

geelen hermanOp zaterdag 1 december 2012 werd de 6-wekendienst ter nagedachtenis aan, ons op 16 oktober 2012, overleden koorlid, Herman Geelen muzikaal opgeluisterd.

De H.Mis werd om 18.30 uur opgedragen in de Kapel in 't Zand.

In memoriam door Frans Routs

Herman: Altijd heer, perfect verzorgde snor en onderlipsikje, in (driedelig) kostuum, bijpassend hemd, stropdas, sokken en schoenen. Jas, hoed frivool iets schuin op het hoofd en….sigaar.
Herman: Elke dag wandelen, weer of geen weer, met zijn hond, later ”leenhond”. Kilometers door Roermond en omgeving.
Herman: Bijzonder goede kok, elke dag een culinaire drie- of viergangenmaaltijd op tafel.
Herman: Liefhebber van “ein good glaas beer”, lekkere wijn, stevige borrel en …. een fijne sigaar, samen met zijn gebruikelijke toast “Op onze overgankelijke schoonheid” !!
Herman: Sinds 1977 lid (eerste bas) van het Koninklijk Roermonds Mannenkoor. Jarenlang (vaak als enige) het lid met 100% repetitiebezoek.
Herman: Elke vrijdag na de repetitie aanschuiven “bie de men van de ronjtoafel “. In ongeveer twee uur tijd werden onder het genot van een stevig glas bier alle wereldproblemen opgelost.
Herman: De laatste jaren ging het langzaam achteruit. Intens verdrietig dat hij “zijn” mannenkoor moest opgeven. Opstandig bij de momenten van weten dat hij het niet meer weet. Laatste tijd niet meer goed kunnen lopen. Opleven als hij (in rolstoel) buiten kwam en zachtjes voor zich uit melodieën neuriede uit het repertoire van het KRM. Op goed moment zeggend: ”jong esse meug bös mosse ut zegke, dan duuj ich dich”!!
Herman: Is niet meer. “Ut is good gewaes, toet sjtrakkes”!!
Frans Rout, 2de Tenor

(Bron: Verenigingsblad Zangzaod, jaargang 22 Nr.4)

Secretariaat KRM
Munsterstraat 14d,
6041 GA Roermond
  T: +31 (0)6 41337012

E: secretaris@roermonds-mannenkoor.nl

Kvk: 40175112  IBAN: NL42 RABO 0131298984

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Volg ons dan op Facebook.
U ontvangt dan van ons een bericht, zodra er een nieuwe uitvoering of activiteit zal plaatsvinden.

facebook 120   YoutubeKanaal
Uw Privacy

© Copyright: Koninklijk Roermonds  Mannenkoor 1999 - 2022.
Deze website wordt onderhouden door Herman Aben