U ziet hier een overzicht van de uitvoeringen en andere activiteiten van het K.R.M. in 2014.

 

05 januari 2014, Champagne-Concert

 

Het Champagne-Concert van het Koninklijk Roermonds Mannenkoor, op 5 januari 2014, was een groot succes!
In een compleet uitverkochte Salle de Fête van de Oranjerie in Roermond, genoot het publiek van een zeer gevarieerd programma uitgevoerd door het koor, een aantal keer samen met Martin Hurkens. Ook de solo's van Martin werden beloond met geweldig applaus. Het geheel stond onder de muzikale leiding van dirigent Hennie Ramaekers en werd door Margreet Wesseling op een voortreffelijke wijze op de vleugel begeleid.
affiche champagne concert

23 maart 2014, Concert Royal

2014-concert-royal

Zondag 23 maart 2014, 14:30 uur

De Oranjerie te Roermond
Entree €15,- (Inclusief pauzedrank en garderobe)


Het Concert Royal is een samenwerkingsverband tussen

  • Het Koninklijk Roermonds Mannenkoor
  • De Koninklijke Zang- en Muziekvereniging
  • De Koninklijke Harmonie van Roermond 
  • Koninklijke Harmonie St.Caecilia te Swalmen

Voor de pauze gaven de Koninklijke Harmonie Roermond en de Koninklijke Zang- en Muziekvereniging hun optreden.

Na de pauze gaf het KRM mét de Koninklijke Harmonie Sint Caecilia uit Swalmen een gezamenlijk concert. Deze twee verenigingen hadden gekozen voor een programma dat bestond uit filmmuziek uit de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw.

 

 

30 november 2014, Matinée Royale d’Opéra

 

Datum Zondag 30 november 2014 
Plaats Grote theaterzaal TheaterHotel de Oranjerie te Roermond
Tijd 11:00 - 13:30  uur
Toegang € 17,50
 

Matinée Opera-Concert Koninklijk Roermonds Mannenkoor en Koninklijke Harmonie Thorn in De Oranjerie te Roermond m.m.v. Yuhie Hada, sopraan en Catherine Veillerobe, mezzo-sopraan
Nazit : Na het concert wordt een nazit gehouden in de Salle de Fêtes.

2014-11-30 Poster OperaConcertDe Koninklijke Harmonie van Thorn en het Koninklijk Roermonds Mannenkoor – samen ruim 200 jaar ‘koninklijk’ - hebben bij gelegenheid van de viering en de herdenking ‘200 Jaar Koninkrijk hun krachten gebundeld. Zij verzorgen op 30 november 2014 om 11.00 uur in TheaterHotel De Oranjerie in Roermond een bijzonder gezamenlijk Matinée Royale d’Opéra. Een keur aan operakoren van Guiseppe Verdi wordt uitgevoerd, waaronder enkele nieuwe arrangementen van minder bekende koren. De uitvoering wordt opgeluisterd door de sopranen Catherine eillerobe en Yukie Hada. Speciaal om de nadruk te leggen op '200 jaar koninkrijk' wordt het muziekwerk ‘Van Oranje’ van Carl Wittrock uitgevoerd.
Het geheel staat onder leiding van de gelauwerde dirigenten Norbert Nozy en Hennie Ramaekers.


Van Oranje Het muziekstuk ‘Van Oranje’ is gecomponeerd door Carl Wittrock (1966, Goor) voor de viering van ‘200 jaar Koninkrijk’. De instrumentale versie van de compositie werd voor het
eerst uitgevoerd op 30 november 2013 in de Ridderzaal in Den Haag voor koning Willem Alexander en koningin Maxima bij de start van de viering van '200 Jaar Koninkrijk der Nederlanden'.
De instrumentale versie is door Paul Schabbink voorzien van een arrangement voor koor. Het gehele muziekwerk is tijdens een galavoorstelling in theater De Spiegel in Zwolle voor het eerst uitgevoerd op zondag 27 april 2014 door de Koninklijke Marinierskapel en het Groot Mannenkoor uit Zwolle onder leiding van Hennie Ramaekers.

KHT

 

KRM

yuki hadaYukie Hada
De sopraan Yukie Hada is in 1984 in Japan geboren. Zij studeerde klassieke zang op de Musashino Academy of Music in Tokio. In 2011 startte ze haar studie aan het conservatorium in Maastricht, waar ze als masterstudent les kreeg van Frans Kokkelmans. Ook volgde zij verschillende masterclasses bij Marjon Lambriks en Nelly Miriciolu. In april 2014 won ze de 14e Music Award van de stad Maastricht en de publieksprijs bij die gelegenheid.

catherine veillerobeCatherine Veillerobe
De Duits-Franse mezzo-sopraan Catherina Veillerobe studeerde muziekwetenschappen en germanistiek aan de Hogeschool voor Muziek in Mannheim. Zij vervolgde haar studie in Stuttgart. Momenteel wordt ze begeleid door Herbert Delanoye. Al tijdens haar studie won ze diverse zangwedstrijden, zoals o.a. het ‘Josef Stoltz-Wettbewerb’. Zij ontving ook een ‘Richard Wagner Stipendium’. In 2002 debuteerde zij als ‘Donna Anna’ in Reinsberg. Na gastrollen in o.a. Berlijn en Dresden volgde een vast engagement bij het ‘Stadttheater’ Hildesheim. Zij trad recent op in Maastricht in de ‘Rosenkavalier’ door Opera Zuid en in de opera ‘Tableau parlant’ in Alden Biesen (B).

 

 Compleet-programma-30-nov-2014

05 april 2014, KNZV-L Rayonconcert

Datum    zaterdag 5 april 2014
Tijdstip 20.00 uur
Plaats Gemeenschapshuis "In d'n Haammaeker" - Hoogstraat 2, 6086 BH Neer
Entree gratis

Op zaterdag 5 april 2014 werd een 3-Korentreffen, ook wel het ‘Rayonconcert Midden Limburg KNZV’ genaamd, in Neer georganiseerd. Dit korentreffen is een jaarlijks terugkerend gebeuren van de koren aangesloten bij het Koninklijk Nederlands Zangersverbond Limburg van het rayon Midden-Limburg. In een steeds wisselende bezetting van deelnemende koren wordt door één van de koren het treffen, in hun eigen omgeving, georganiseerd.

De deelnemende koren van dit jaar waren:

  • Mannenkoor De Leudalzangers
  • Koninklijk Roermonds Mannenkoor
  • Zangvereniging Maas- en Neergalm

De koren zongen ieder een selectie uit hun eigen repertoire, waardoor er een grote variatie van uitgevoerde werken ontstond. Op deze manier kon het publiek genieten van een zeer gevarieerd programma. Ná de optredens, om omstreeks 22.00 uur, was er een gezellig nazit waar de onderlinge band tussen de verschillende verenigingen kon worden aangeknoopt of verder aangehaald, ook hierbij was het publiek van harte uitgenodigd.

Om iedereen in de gelegenheid te stellen dit concert te kunnen bijwonen en eens kennis te laten maken met verschillende mannenkoren, was de toegang gratis.

06 april 2014, Pelgrimsmis

kathedraal roermondIeder jaar wordt in de kathedraal van Roermond de jaarlijkse landelijke pelgrimsmis gehouden voor mensen uit het hele land die van plan zijn dat jaar naar Santiago de Compostela te pelgrimeren. Roermond is halteplaats op een oude route vanuit NoordEuropa naar Santiago. In de Limburgse bisschopskerk wordt de grootste reliek van de heilige Jacobus buiten diens grafplaats Santiago bewaard, te weten een deel van zijn arm.

Sinds 2004 zorgt het KRM voor de muzikale invulling van deze mis. De verbondenheid die sindsdien ontstond met deze gebeurtenis, leidde tot een opdracht van het KRM aan musicus Gerard Sars tot het componeren van het “Jacobuslied”, wat sinds 2006 traditioneel in deze mis gezongen wordt. Ook leidde het tot een concertreis van het KRM in 2006 met als hoogtepunt het zingen van de mis in de kathedraal van Santiago de Compostella. Het tastbare bewijs van deze reis vindt u terug in de zgn. stèle, welke in 2007 bij de ingang van de Kathedraal geplaatst werd.

05 juni 2014, Gastoptreden in Maastricht

 

Datum Donderdag 5 juni 2014 Tijdstip aanwezig 18:30 Aanvang uitvoering 20:00
Plaats Sint Annakerk, Via Regia 100 , Maastricht
Toegang Gratis Vervoer Zelf regelen

Het Rijssens Mannenkoor toert 5, 6 en 7 juni met een concertreis door het prachtige Zuid-Limburgse land. Daarbij zochten ze een koor om samen een concert te geven in Maastricht. Het Koninklijk Roermonds Mannenkoor en het Mannenkoor Borgharen-Maastricht werden bereid gevonden om mee te werken aan een uniek concert, 225 mannen stemmen bij elkaar. Er wordt afzonderlijk maar ook gezamenlijk opgetreden.

Het Rijssens Mannenkoor (1927) (http://www.rijssensmannenkoor.nl/) geeft ongeveer veertien concerten per jaar door heel Nederland en is bekend om zijn krachtige mannenkoorzang. Het is een eigentijds en dynamisch koor met veel jong zangtalent en gaat geen uitdaging uit de weg. Met zijn ruim honderd twintig zangers zal het Rijssens Mannenkoor het publiek laten genieten van hun geheel eigen sound. Het koor is professioneel georganiseerd maar koestert de gemoedelijkheid die kenmerkend is voor zangers met hart voor hun hobby. Het repertoire van het Rijssens Mannenkoor bestrijkt de volle breedte van het muzikale spectrum. Die breedte komt ook tijdens de concerten duidelijk uit de verf. Van klassiek tot modern, van hymne tot musical en van psalm tot gospel. En na jaren gemotiveerd werken zijn alle inspanningen bekroond met een gouden CD voor het totale oeuvre. Ook koorsolist Ard Kamphuis zal zijn eigen inbreng hebben deze avond.

Mannenkoor Borgharen (1902) begonnen in het Dorp Borgharen in het jaar 1902 biedt nu al vele jaren een warm muzikaal onderkomen voor koorzangers uit de gehele regio Maastricht en omgeving. Het heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een gereputeerd en veelgevraagd koor. Door een zorgvuldig midden te houden tussen traditie en moderniteit blijft het koor aantrekkelijk voor het publiek en voor nieuwe koorzangers en werkt hat aan de ambitie om zijn toonaangevende plaats in de muziekwereld te behouden en te versterken. Kortom genoeg ingrediënten voor een fantastische avond.

Het Koninklijk Roermonds Mannenkoor (1880), sinds 1903 gerechtigd tot het voeren van het predicaat "Koninklijk". Het KRM timmert graag aan de weg en manifesteert zich op meerdere manieren. Vanzelfsprekend met een veelzijdig repertoire. Met opera, operette, musical, volksliederen, barbershop, Irish traditionals en spirituals. Maar ook arrangementen van popsongs zijn bestanddelen van het zangrepertoire. Het koor werkt mee aan tal van activiteiten in de gemeente Roermond maar treedt eveneens met grote regelmaat op buiten de gemeente. Met deze rijkdom aan variatie wil het Koninklijk Roermonds Mannenkoor steeds grensverleggend bezig zijn. Dienstbaarheid staat bij het Koninklijk Roermonds Mannenkoor hoog in het vaandel. In Roermond wordt het koor alom gewaardeerd. De koorleden zingen voor hun genoegen en voor de gemeenschap en vinden het plezierig om daarbij anderen te ontmoeten.

 

18 mei 2014, Stedelijk Muziekfeest Roermond

 

Datum    zondag  18 mei 2014
Tijdstip 18:30  uur (start optreden KRM)
Plaats Minderbroederskerk, Minderbroedersingel 15 te Roermond
Entree gratis

2014-05 stedelijk muziekfeest
Op zondag 18 mei 2014 nam het Koninklijk Roermonds Mannenkoren deel aan het jaarlijks terugkerend Stedelijk Muziekfeest in Roermond.
Het Stedelijk Muziekfeest is het best te vergelijken met een uitmarkt voor amateurkunst. Door tegelijkertijd diverse vormen aan het publiek aan te bieden, kan het publiek zelf een keuze maken welke van de aangeboden optredens die men bezoeken wil. De koren hielden hun optredens in de Minderbroederskerk.

20 juni 2014, KRM tekent convenant met Weert en Venray

Limburgse koren gaan samenwerken

In het Gouvernementsgebouw in Maastricht werd op vrijdag 20 juni 2014 een convenant ondertekend door 3 Limburgse koren. De ondertekenaars van dit convenant waren:

  • Het Venrays Mannenkoor (VMK) o.l.v. Anton Kropvišek,
  • Het Koninklijk Roermonds Mannenkoor (KRM) o.l.v. Hennie Ramaekers en
  • Het Weerter Mannenkoor’ (WMK) o.l.v. Tim Schulteis

Het doel van de samenwerking is de mannenkoorzang te promoten en aandacht te vragen voor dit belangrijke culturele Limburgse erfgoed. Muziek en zang zijn immers niet weg te denken uit het Limburgse culturele- en maatschappelijke leven.
Belangrijke aandachtspunten van dit project zijn:
•    Jongere mannen te interesseren voor het zingen in een mannenkoor.
•    Innovatie, ontwikkeling en samenwerking tussen de 3 koren op het gebied van programmering (lees repertoirekeuze) en uitvoering.
•    Door “voorbeeldig”te  werken willen de 3 koren andere koren in Limburg en de rest van het land stimuleren de mannenkoorzang op niveau en in een verrassende  omgeving en uitvoering te presenteren.

 

Het cultureel erfgoed wordt op deze manier voor het voetlicht gebracht en het maatschappelijk belang daarvan onderstreept. Tevens  wordt een muzikale hobby voor mannen onder de aandacht gebracht.

In het kader van dit convenant hebben de drie mannenkoren besloten samen een concertcyclus te organiseren onder de naam ‘Vocaal Drieluik’.
Het eerste concert wordt georganiseerd door het Venray’s Mannenkoor op 4 oktober 2014 in Venray. In 2015 wordt vervolgens een concert georganiseerd door het Koninklijk Roermonds Mannenkoor en in 2016 door het Weerter Mannenkoor.

De overeenkomst werd door de drie voorzitters ondertekend op het provinciehuis in Maastricht in aanwezigheid van gedeputeerde Patrick van den Broeck.
De heer Van den Broeck deed dit  niet alleen vanuit zijn functie als gedeputeerde maar ook als lid van het VMK. “Misschien ben ik wel het VMK lid met het laagste aanwezigheidspercentage!” zei hij ter verwelkoming. Verder ondersteunde hij in zijn welkomstwoord het gezamenlijke initiatief van harte.
De voorzitter van het KRM, Wim Geraedts, sprak een woord van welkom uit namens  de deelnemers  en richtte zich daarbij speciaal tot de heer J. Truijen, voorzitter van de KNZV Limburg. Vervolgens refereerde hij aan  het initiatief van Henny Ramaekers, dirigent van het Koninklijk Roermonds Mannenkoor, dat uiteindelijk tot deze samenwerking heeft geleid. Om tot verwezenlijking  van de doelstellingen te komen stelde hij het Venray’s Mannenkoor tot voorbeeld. Dit vanwege de moderne keuze van repertoire en de verrassende wijze van uitvoering van dit koor. Hij was dan ook blij dat het Venray’s Mannenkoor een van de organiserende koren is.
Tot slot volgde de ondertekening door de voorzitters van de drie koren. Voorzitter René Francken van het VMK overhandigde de poster  van het eerste concert op 4 oktober. Gedeputeerde Van den Broeck beloofde dat deze een mooie plek op zijn werkkamer zou krijgen.
Het geheel werd op gepaste wijze muzikaal omlijst door de groep Per Caso (onderdeel van het Venray’s Mannenkoor) dat twee nummers ten gehore bracht o.l.v. dirigent Jac Janssen.

Nadat de voorzitter van Weerter Mannenkoor, Dhr F. Niesten, had aangegeven ervan uit te gaan dat dit initiatief ook op een gepaste financiële steun vanuit de provincie mag rekenen, sloot hij de bijeenkomst af door iedereen te bedanken en nodigde iedereen uit aanwezig te zijn bij het eerste concert op 4 oktober in Venray.

 

2014-06-20 ondertekenen convenantDe drie voorzitters ondertekenen het convenant onder het toeziend oog van gedeputeerde Van der Broeck

28 juni 2014, Open Repetitie

Op zaterdag 28 juni a.s. sloot het Koninklijk Roermonds Mannenkoor (KRM) het muzikale jaar 2013/2014 af met een feestelijke bijeenkomst in ’t Aad Raodhoes te Melick. Tussen 12.00 en 15.00 uur was daar de menselijke stem op veel manieren te horen: het koor zong in een drietal korte optredens nostalgische filmmuziek, operakoren van Verdi en musical songs. Ook waren er enkele solo-optredens van enkele eigen leden.

Voor de promotie van de mannenkoorzang werd er een gratis proefles "Ontdek je stem" door Hennie Ramaekers gegeven. Hij deed dat in samenwerking met de tenor Martin Hurkens (winnaar Holland’s Got Talent 2010). Het resultaat van deze proefles was dat een viertal mannen, met zangervaring, zich hebben opgegeven als nieuw koorlid.

Het interview dat Hennie Ramaekers had met Martin Hurkens was open en ontspannen, en Martin vertelde vol overgave en humor over zijn zang carrière en zijn loopbaan in mannenkoren. Om als zanger fit te blijven tennist hij veel, en tegelijkertijd maakt hij een bierhijs gebaar met de hand naar de mond; het welkome soort humor in een mannenkoor. Martin zong ons tenslotte toe met het populaire lied : You Raise Me Up.

Het publiek én de koorleden werden verrast door enkele solo-optredens van eigen leden: Frans Steeghs, zelf begeleid op gitaar, met stemmige Franse chansons, en Do Farro, met Zuid Amerikaanse en Arubaanse muziek, waar hij in een gitaar- en zangtrio, levendige en gevarieerde muziek bracht in zijn gebruikelijke losse stijl.  Zo bleek weer dat ons koor veel verborgen kwaliteiten heeft. Dirigent Hennie Ramaekers verbond de programmapunten creatief en onderhoudend.

 

2014-06-28 poster open rep

13 sept. 2014, opROER 2014

Het Koninklijk Roermonds Mannenkoor geeft ter afsluiting van Open Monumentendag Roermond om 17.00 uur een concert op een podium bij de bibliotheek/het Historiehuis aan de Neerstraat.

04 oktober 2014, Vocaal Drieluik in Venray

 

Datum Zaterdag 4 oktober 2014 
Plaats Paterskerk , Leunseweg 5 , 5802 CE Venray
Tijd 20:00 - 23:00  uur
Toegang vrijwillige bijdrage

2014-10-04 affiche

Op 4 oktober 2014 trad het Koninklijk Roermonds Mannenkoor op in Venray, samen met het Venray’s en het Weerter Mannenkoor. Dit concert was een ‘Vocaal Drieluik’, het eerste van een serie. Volgend jaar is het KRM de organisator. De drie koren willen met een meerjarig project de mannenkoorzang promoten en aandacht vragen voor een belangrijk stuk Limburgs cultureel erfgoed. Ze hopen daarmee jonge(re) mannen te interesseren voor het zingen in een mannenkoor.
De koren brachten een afwisselend repertoire ten gehore. Het KRM zong operakoren van Giuseppe Verdi, zoals het Soldatenkoor en het Zigeunerkoor uit Il Trovatore, het Slavenkoor uit Nabucco en het Monnikenkoor uit La Forza del Destino. Het WMK zong o.a. ‘I’m gonna sing till the spirit moves in my heart’ van Moses Hogan en ‘Bring him home’ uit de musical Les Misérables. Het VMK liet muziek uit verschillende tijdperken en genres horen, met o.a. Bogorodice d’evo van Rachmaninov, en twee barbershopnummers van D. Wright:  ‘When I lift up my head’ en ‘The Music man’. Ons koor leverde een kwalitatief behoorlijke muziek prestatie en de nazit was een gezellige gelegenheid om de leden van de twee partnerkoren beter te leren kennen. We verheugen ons  op het vervolg optreden volgend jaar oktober in Roermond.Secretariaat KRM
Munsterstraat 14d,
6041 GA Roermond
  T: +31 (0)6 41337012

E: secretaris@roermonds-mannenkoor.nl

Kvk: 40175112  IBAN: NL42 RABO 0131298984

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Volg ons dan op Facebook.
U ontvangt dan van ons een bericht, zodra er een nieuwe uitvoering of activiteit zal plaatsvinden.

facebook 120   YoutubeKanaal
Uw Privacy

© Copyright: Koninklijk Roermonds  Mannenkoor 1999 - 2022.
Deze website wordt onderhouden door Herman Aben