Het Remunjs Chooncert 2018 - De Artiesten

Chooncert Header (1000x150)

leon dijkstrafoto: Roger HoenLeon Dijkstra

Leon Dijkstra (1967) studeerde Piano, Orkestdirectie en Theorie der muziek aan het Conservatorium van Maastricht. Na zijn studie heeft hij zich als pianist en organist hoofdzakelijk toegelegd op het begeleiden van solisten en ensembles.
Inmiddels werkt Leon als freelance pianist en organist samen met meer dan 40 solisten, koren en orkesten. Hij begeleidt van de jongste amateurs tot de gelauwerde professionals en in de meest uiteenlopende genres.
Momenteel is hij als vaste begeleider verbonden aan het Mannenkoor Si-tard uit Sittard, het Koninklijk Roermonds Mannenkoor, het Meerssens Mannenkoor, kerkkoor Margraten en Koor New Generation uit Merkelbeek.
Hij is een veelgevraagde gastpianist bij koren en solisten door heel Limburg. Daarnaast is hij als pianist en repetitor verbonden aan het Zanginstituut Vocaal totaal uit Merkelbeek en het Landgraafs Mannenkoor.
Als toetsenist begeleidt hij regelmatig musical- en theaterproducties. Tevens werkt hij als repetitor, arrangeur en projectmatig als dirigent.


foto popkoorfoto: Eric Smeets FotografiePopkoor Escolum

Popkoor Escolum uit Elsloo is een gemengd koor met leden van alle leeftijden dat wordt begeleid door een eigen vijfkoppig combo. Er zijn sopranen, mezzosopranen, alten, tenoren en bassen.
Muzikaal leider is Mischa Hendriks.
Het koor zingt tijdens (huwelijks)missen, kerstvieringen en allerlei concerten. Soms wordt hiervoor samengewerkt met andere koren en muziekverenigingen.
Het repertoire bestaat hoofdzakelijk uit popmuziek, van disco tot symfonische rock, van soul tot klassiek.
In 2010, 2011 en 2012 heeft het popkoor Jack Vinders begeleid tijdens zijn kerstshows in het de Parkstad theater van Heerlen.
In 2012 bestond Escolum 40 jaar. Dat is gevierd met een geweldige jubileumshow rond filmmuziek, “Escolum in the Picture”, in het Maaslandcentrum te Elsloo.
In oktober 2013 trad Popkoor Escolum op met Ernest Beuving in de Stadsschouwburg van Sittard in zijn show "Klap van de Korenmolen".
In oktober 2015 gaf het koor een concert in het Maaslandcentrum "Escolum Buiten de Lijntjes". De opbrengsten hiervan werden geschonken aan een goed doel.
In oktober 2017 verzorgde Popkoor Escolum het jubileumconcert “TADAAA!!”, ter gelegenheid van het 45-jarig bestaan.

 


ben heijnenfoto: Myrthe VervaartBen Heijnen

De tenor Ben Heijnen (*1983) genoot zijn all-roundstudie solozang klassiek aan het Maastrichts Conservatorium onder leiding van hoofdvakdocent Frans Kokkelmans.
Tijdens zijn studie trad hij met vele lokale verenigingen op in musicals en operettes. Hij maakte ook deel uit van het “World Youth Choir” (wereld jeugdkoor) waar hij enkele jaren mee op tournee ging en waar ook al snel zijn solistische kwaliteiten erkend werden. Gedurende zijn studie was Ben ook werkzaam als assistent productieleider bij Opera Zuid, waardoor hij kennismaakte met de ins- en outs van de operawereld.
Na zijn studie was hij verbonden aan het operakoor van theater Krefeld-Mönchengladbach (D) daar vertolkte hij ook diverse kleine rollen. Tevens uitte hij altijd zijn voorliefde voor de liedkunst, door het geven van recitals in binnen en buitenland.
Ben werkt als freelancer mee aan oratoria en opera- producties, als koorlid en solist over heel de wereld. Solistisch wordt hij door Mya Besselink gecoacht.
Ben zong opera-rollen als Tamino (“Die Zauberflöte”) en Ferrando (“Cosi fan Tutte”) (W.A. Mozart) Nemorino (“l`elisir d`amore”, G. Donizetti) en Hans (“Verkaufte Braut”, B. Smetana).
Ben zong de solo-partijen in oratoria als “die Jahreszeiten” en “die Schöpfung” (J. Haydn), “The armed man” van K. Jenkins, “Petit Messe Solenelle”van G. Rossini en het Requiem van W.A. Mozart. Ook vertolkte hij de Evangelist in de “Markus Passion” van R. Keiser.
Vanwege zijn affiniteit met de Duitse taal is Ben vaak te horen in operettes; een genre en tijdsgeest waarin hij zich uiterst thuisvoelt!
In 2015 debuteerde Ben als solist in het Concertgebouw Amsterdam in de “Messe C-moll” van W.A. Mozart met het Orkest van de Achttiende Eeuw en Cappella Amsterdam o.l.v. Daniel Reuss. Sinds april 2015 is Ben als tenor in dienst van enige Nederlandse professionele concertkoor, Het Groot Omroepkoor in Hilversum. Daarmee is hij vaak (solistisch) te horen op Radio 4 en te zien bij NPO. Ook treedt hij regelmatig op in het mannenensemble van André Rieu.


Grouchy Collective foto Karin de Jonge (1024x683)foto: Karin de JongeGrouchy Collective

Grouchy Collective is een groep van vijf vrienden die het leuk vinden om samen jazz te spelen. De band telt een ritmesectie (piano, bas en drums) en twee blazers (altsax en trompet). Hij bestaat uit drummer Alon Steijlen (18), bassist Peter Willems (18), pianist Tuur Steeghs (17) altsax Jard Frielinck (17) en trompettist Sten Pelzer (22). Grouchy Collective speelt vooral jazzstandards, onder anderen van Miles Davis en Nat & Cannonball Adderley. De band was eerder al te horen op Het Parcours in Maastricht, bij Jazz@Meneerkes in Roermond, op Heerlen Jazz en tijdens ScratchJazz in Venlo. Grouchy Collective is ontstaan aan het conservatorium van Maastricht en verbonden aan de TOPklas muziek (VOCO) van het Valuascollege in Venlo.


KRMOptreden tijdens het Lenteconcert van het Koninklijk Roermonds Mannenkoor op 29 mei 2016.Het Koninklijk Roermonds Mannenkoor

Het Koninklijk Roermonds Mannenkoor (KRM) is opgericht op 19 september 1880 en sinds 1903 gerechtigd tot het voeren van het predicaat "Koninklijk", indertijd verleend door Koningin Wilhelmina en in 1986 verlengd door Koningin Beatrix.
Het KRM is een koor met een rijke historie maar zeker ook een hedendaags koor met een eigen identiteit. Wij zijn aangesloten bij het Koninklijk Nederlands Zangersverbond Limburg.
Het Koninklijk Roermonds Mannenkoor is op dit moment samengesteld uit ca. 75 actieve zangers. Sinds oktober 2015 staat het koor onder muzikale leiding van dirigent John Gerits.
Het KRM timmert graag aan de weg en manifesteert zich op meerdere manieren. Vanzelfsprekend met een veelzijdig repertoire. Met opera, operette, musical, volksliederen, barbershops, Irish traditionals en spirituals. Maar ook arrangementen van popsongs zijn bestanddelen van het zangrepertoire. Hoewel het KRM een profaan koor is, worden ook kerkdiensten opgeluisterd met passende koorwerken. Voor bepaalde gelegenheden is hiervoor een Byzantijns Slavisch repertoire en enkele meerstemmige missen. Steeds met het doel op niveau te willen presteren.
Het koor werkt mee aan tal van activiteiten in de gemeente Roermond maar treedt eveneens met grote regelmaat op buiten de gemeente. Met deze rijkdom aan variatie wil het Koninklijk Roermonds Mannenkoor steeds grensverleggend bezig zijn. Dienstbaarheid staat bij het Koninklijk Roermonds Mannenkoor hoog in het vaandel. In Roermond wordt het koor alom gewaardeerd. De koorleden zingen voor hun genoegen en voor de gemeenschap en vinden het plezierig om daarbij anderen te ontmoeten.

 


nienkefoto: Suzanne MolNienke Nasserian Nillisen

Nienke Nasserian Nillesen heeft dit jaar in Tilburg haar Master of Music afgerond aan Fontys Hogeschool van de Kunsten, Muziektheater Klassiek.
Ze heeft zangles bij Harry Ruijl en volgde afgelopen jaren masterclasses bij Maestro Carmelo Corrado Caruso op Scilië. Sinds twee jaar heeft ze ook les bij sopraan, Janice Dixon. Afgelopen jaren heeft ze ook nog les gehad van Edward Hoepelman, Miranda van Kralingen en Peter Nilsson.
Haar eindexamenvoorstelling heet ‘Masai’, deze heeft ze samen met regisseuse Naomi van der Linden gemaakt. Het stuk gaat over de band met haar vader, stamhoofd van de Masai, en haar grote familie. Persoonlijke verhalen worden afgewisseld met klassieke aria’s en Afrikaanse liederen. Een voorstelling over familie, gemis en cultuurverschil, met muziek als verbindende factor. Met deze voorstelling heeft ze de Entreeprijs van Festival Boulevard gewonnen. Hij vormt een tweeluik met de voorstelling Mzungu die ze o.a. tijdens de Operadagen in Rotterdam heeft gespeeld.
Afgelopen april heeft Nienke deelgenomen aan een interdisciplinair project met Talent LAB in samenwerking met VIA ZUID en Toneelgroep Maastricht.
In 2016 speelde ze mee in de stadsopera ‘Onderweg’ van Ongekend Bijzonder, op de Culturele zondag in Utrecht op 1 mei. Een opera over vluchtelingen. Nienke speelde hierin de hoofdrol (‘Zij’). De muziek van het stuk is gecomponeerd door Bob Zimmerman, het stuk werd gedirigeerd door Jurriaan Grootes. Stadsdichters Ruben van Gogh en Baban Kirkuki schreven het libretto van Onderweg op basis van de interviews van vluchtelingen
In november 2016 speelde Nienke Treemonisha in de gelijknamige opera van Scott Joplin, met het WOK Muziektheater onder leiding van Joop Dieteren en geregisseerd door John van Cauteren.

Klik hier voor het De Limburger Interview


amber fotograaf onbekendfoto: PhotoCordAmber Nelissen

Amber Nelissen volgt momenteel de opleiding tot theater artiest aan het Arcus College in Heerlen. Ze heeft de afgelopen jaren al diverse malen de schijnwerpers op zich weten te vestigen.
Van 2009-2010 trad ze op in de musical Peter Pan van Fanwork in Utrecht. In 2013 stond ze met de musical “Shrek” op de planken in de ECI Cultuurfabriek in Roermond. Van 2013-2014 speelde ze Geertruid in de Roermondse musical “Heksenwaan”.
Van 2014-2017 was ze lid van het Remunjs Theaterkoor. Daar was ze te horen met beroemdheden als Ernst Daniel Smid, Susan Seegers, Liesbeth List, de 3 J’s en Pia Douwes.
In 2015 en 2016 was ze regieassistent bij Noormannen Natuurtheater Spel in Asselt en bij de Roermondse Speelgroep Gelre.
Tussen 2015 en 2017 speelde ze Eef in de Limburgse soap “Plat!” die werd uitgezonden op veldekekids.nl.
In 2016 en 2017 vertolkte Amber Nelissen op overtuigende en verrassende wijze de hoofdrol van de duivel in het Roermondse muziekspektakel Schinderhannes.
Vanaf 2014 treedt ze regelmatig op als sopraansoliste met een repertoire dat varieert van pop tot en met opera. Zo zong ze in 2015 tijdens een concert van de Philharmonie Maasniel en in 2016 bij een optreden van Kamerkoor Coro Incanto.

Amber is in juni 2018 geslaagd voor het toelatingsexamen van de Codarts te Rotterdam (Conservatorium Klassiek Zang), waar ze nu de opleiding volgt.

 


john wassen met formatie Pega Loca(foto Pega Loca 2018 trio)

Pega Loca

In deze roerige tijden van internet en globalisering schieten ook de muzikale neutronen en protonen alle continenten rond. Heel soms vindt er dan een spontane klontering plaats, een verzamelplaats waar geluidsatoompjes beginnen te groeien en hun definitieve vorm aannemen.
In het Midden-Limburgse Land botsen drie muziektrotters met voorliefde voor een akoestisch panorama frontaal tegen elkaar. Aan creativiteit geen gebrek. Inspiratie uit verre windstreken, jarenlange ervaring en toewijding resulteren in akoestisch eigen werk met een unieke instrumentale sound; flamenco, 'n dipje salsa, 'n vleugje jazz, 'n teentje rock vermengd met 'n verfrissend Iberisch briesje. Pega Loca bestaat uit John Wassen (freestyle Percussie / cajon), Erik Fleuren (akoestische bas) en Eric van de Kerkhof (akoestische gitaar).

 
 
 
 
 

jens wilms foto jan wilmsfoto: jan wilmsJens Wilms

Jens Wilms is een jonge marimba-virtuoos uit Buggenum en student aan de Universiteit van Tilburg. Jens heeft 2 jaar lang gestudeerd aan de Sweelinck Academie van het Conservatorium van Amsterdam. Hij heeft als slagwerker en paukenist met verschillende orkesten gespeeld in bijna alle grote zalen van Nederland, maar hij heeft toch een grote voorkeur voor de marimba.
Afgelopen zomer heeft hij als solist in de NJO-muziekzomer gespeeld en in 2016 heeft hij tijdens een lunchconcert voor een volle Kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam gezorgd.
Verder heeft hij als marimbist concerten gespeeld in opdracht van Philharmonie ZuidNederland en TROMP.

 

 

 


nidalNidal Saber

Ook Nidal Saber een schilder, gevlucht uit Syrie, zal zijn artistieke bijdrage leveren aan het Chooncert.
Tijdens de uitvoering schildert hij zijn impressies van het gebeuren op doek. Deze worden na afloop te koop aangeboden.

Hieronder vindt u zijn CV en enkele video's betreffende zijn werken.

youtube youtube youtube youtube

Secretariaat KRM
Munsterstraat 14d,
6041 GA Roermond
  T: +31 (0)6 41337012

E: secretaris@roermonds-mannenkoor.nl

Kvk: 40175112  IBAN: NL42 RABO 0131298984

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Volg ons dan op Facebook.
U ontvangt dan van ons een bericht, zodra er een nieuwe uitvoering of activiteit zal plaatsvinden.

facebook 120   YoutubeKanaal
Uw Privacy

© Copyright: Koninklijk Roermonds  Mannenkoor 1999 - 2022.
Deze website wordt onderhouden door Herman Aben