U ziet hier een overzicht van de uitvoeringen en andere activiteiten van het K.R.M. in 2018.

 

14 januari 2018, Champagne-Concert

                 Opera meets Regions tijdens een KRM-muziekspektakel
CarlaMaffiolettiAls de Kerstman vertrokken is heeft het Koninklijk Roermonds Mannenkoor (KRM) nog een verrassing voor u in petto! Op zondag 14 januari 2018 luidt het koor het nieuwe jaar in met zijn traditionele Champagneconcert, om 15.00 uur in Theaterhotel De Oranjerie in Roermond, onder de titel: ‘Opera meets Regions’. Het koor zal ondersteund worden door de bekende sopraan soliste bij Andre Rieu: Carla Maffioletti. Zij staat bekend om haar warme stemgeluid, muzikaliteit en connectie met haar publiek. Ook zult u ervaren zangsolisten uit het KRM kunnen horen. Dirigent John Gerits heeft de muzikale leiding, pianist Leon Dijkstra zorgt voor begeleiding.

marike kramer

 

Stemmige afwisselende mannenkoorzang zal worden aangevuld met muziek en zang door lokaal en regionaal (jong) talent, zoals de 8-jarige Marike Kramer uit Sittard. Marike heeft de eerste prijs in haar categorie gewonnen op het Limburgs Jeugd Pianoconcours 2017.

 

jens wilms

En verder de 18-jarige gymnasiast Jens Wilms, een jonge marimba-virtuoos uit Buggenum. Dan de Duitse vertolking van het bekende door de Duitse muziekband Bläck Fööss in Keuls dialect gezongen Du bes die Stadt.

Giuseppe Verdi – Opera meets Regions tenslotte – is ook weer goed vertegenwoordigd in het programma, met o.a. La Vergine degl’ Angeli. Op het programma staan verder o.a. het romantische Sloveense volkslied Domovini. Een lichtere noot, met een knipoog naar de Remunjse Vastelaovend, levert de zanggroep ‘Op Good Gelök’, een groep van acht gezellige carnavalisten uit Swalmen, met Remunjse zank zoals Sjtrek dien vleugels oet en Ónger de Raegebaog. We eindigen met het swingende Fascinating Rhythm van George Gershwin, begeleid door de veelzijdige drummer John Wassen uit Reuver.  

op good gelukIn de pauze biedt het KRM u een glas champagne aan om het nieuwe jaar feestelijk mee in te luiden. Plaatsbewijzen à € 17,50 (consumptie en garderobe inbegrepen) zijn te koop via www.roermonds-mannenkoor.nl, bij De Poppendokter (Munsterplein), Primera (Hamstraat), de VVV (Markt) en in De Oranjerie. Voor jongeren gelden lagere tarieven!

 

09 juni 2018, Jubileumconcert Canto Lirico te Heel

2018 06 09 Heel Canto LiricoEen muzikale cocktail in Heel

Op zaterdagavond op 9 juni 2018 om 20.00 uur gaat het Koninklijk Roermonds Mannenkoor onder leiding van John Gerits op bezoek bij haar collega Zangvereniging Canto Lirico uit Heel, voor het Jubileumconcert van het 45 jaar bestaan van het gemengd koor. Het resultaat van deze samenwerking willen we u graag laten horen op het jubileumconcert in het Cultureel Centrum Don Bosco, Monseigneur Savelbergweg 100, 6097 AE Heel.
Het wordt de moeite waard om naar Don Bosco te komen. De toegangsprijs is € 5,-. Kaarten kunt u kopen aan de zaal. Tot ziens op ons concert onder het motto: ‘Van het concert des levens heeft niemand de partituur, behalve koorzangers!’…

23 september 2018, Gastoptreden bij Chooncert-Benefietvoorstelling

2018 09 23 Chooncert logo (720x732)Op 23 september 2018 zal het Koninklijk Roermonds Mannenkoor zijn medewerking verlenen aan "Het Remunjs Chooncert". Het betreft een benefietvoorstelling, waarbij de opbrengst ten goede komt aan een school in Singe, Tanzania, om deze van modern sanitair te kunnen voorzien.

 

Secretariaat KRM
Munsterstraat 14d,
6041 GA Roermond
  T: +31 (0)6 41337012

E: secretaris@roermonds-mannenkoor.nl

Kvk: 40175112  IBAN: NL42 RABO 0131298984

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Volg ons dan op Facebook.
U ontvangt dan van ons een bericht, zodra er een nieuwe uitvoering of activiteit zal plaatsvinden.

facebook 120   YoutubeKanaal
Uw Privacy

© Copyright: Koninklijk Roermonds  Mannenkoor 1999 - 2022.
Deze website wordt onderhouden door Herman Aben