U ziet hier een overzicht van de uitvoeringen en andere activiteiten van het K.R.M. in 2022.

24 april 2022, Opluisteren H. Mis voor overleden leden KRM

Herdenkingsdienst overleden leden KRM

Op zondag 24 april 2022, 10 uur zal het KRM de Herdenkingsmis voor overleden leden van het KRM opluisteren in de Munsterkerk te Roermond.

22 mei 2022, Concert "Bouwen aan de Toekomst"

Bouwen aan de Toekomst

Al meer dan twee jaar heeft het Koninklijk Roermonds Mannenkoor geen Champagneconcert kunnen presenteren en ook andere uitvoeringen konden helaas niet doorgaan. Maar het kriebelt flink om weer te mogen zingen en dan niet alleen tijdens de repetitie, maar voor u in een volle schouwburgzaal.

Het KRM heeft u gemist en wij weten zeker dat u ons ook gemist heeft. Het KRM laat u op zondag 22 mei 2022 in De Oranjerie een scala van werken horen: popnummers, opera, operette, internationaal, gospel/ spiritual, musical- en filmmuziek, Russisch werk, Remunsje liedjes en enkele werken samen met publiek. Voor elk wat wils!

reyners robNaast het KRM laten we elk jaar een bekende solist aan het muzikale woord, solo en samen met het KRM. Onze gast is dit jaar Rob Reyners, eine echte Remunjse jóng. Rob is een duizendpoot: zingen, dirigeren, bugel, trompet en piano spelen, theater maken, sketches en gedichten schrijven, componeren, arrangeren en les geven.

Daarnaast kunt u ook genieten van 2 solisten uit ons eigen koor: Co Bongaerts en Hub Joosten.

Verder kunt u genieten van het pianospel van het jong talent Tjen van Weersch.

De Oranjerie gaat een tijdje dicht, er vindt namelijk een grote verbouwing plaats en wij zien dit concert van ons als een ‘adieu Oranjerie’ maar ook als een ‘veer zeen ós weer … ’.

U komt toch ook? Laat u verrassen!

[Klik hier om onze FotoReportages te openen]

18 juni 2022, PopConcert Projectkoor "Zingend naar de Toekomst"

CONCERT
ZINGEND NAAR DE TOEKOMST

Zaterdag 18 JUNI 2022

Popsongs met Koninklijk Roermonds Mannenkoor

 

Het Koninklijk Roermonds Mannenkoor hield zaterdagmiddag 18 juni een bijzonder concert met popsongs in de ECI-cultuurfabriek.

Een concert met :

  • begeleidingsband Christian & Friends uit Schinnen e.o
  • songwriter Stan Smeets
  • dansers van Balletschool Petra
  • pianist  Leon Dijkstra
  • 9 projectzangers & 23 buddy’s van het KRM
  • alles onder leiding van dirigent John Gerits

Op de songlist stonden toppers als Roller Coaster van Danny Vera, Set fire to the rain van Adèle en ook oude bekenden als Dancing in the Dark van Springsteen en California Dreaming van the Mamas & Papas.

Een tiental projectzangers had zich na een oproep van het Roermonds Mannenkoor aangemeld voor dit experimentele project. Sommigen met ervaring, anderen met geen. Om te ervaren hoe het is in een mannenkoor te zingen. Zij waren op 26 april begonnen aan een serie intensieve repetities onder leiding van dirigent John Gerits, samen met buddies, zangers van het Koninklijk Roermonds Mannenkoor.

Poster PopConcert 2022

Terwijl het buiten tropisch warm was, vond het concert in de heerlijk koele popzaal van de ECI-cultuurfabriek plaats. Het begon om 14.00 uur en was voor iedereen gratis toegankelijk.


Van dit concert is zowel een Fotoreportage [Klik HIER om onze KRM-Fotoreportages te openen]
als ook enkele video's gemaakt (zie hieronder).


Hieronder enkele video's gemaakt door Astrid van den Bosch.
 

California Dreaming, van de Mamas & Papas
 
 
 
For the longest time, van Billy Joel
 

Lean on me, van Bill Withers
 
 
 
Rollercoaster, van Danny Vera
 

Soldier on, van DiRect met solist Stan Smeets
 
 
 
Set fire to the rain, van Adele
 

Dancing in the dark, van Bruce Springsteen
 

 


 
Solo-optredens van Stan Smeets
 

22 juli 2022, Pelgrimsmis

2015 03 22 Pelgrimsmis 002Op zondag 22 juli 2022 om 11.30 uur, levert het Koninklijk Roermonds Mannenkoor zijn traditionele bijdrage aan de jaarlijkse Pelgrimsmis in de kathedraal te Roermond

LANDELIJKE JACOBUSVIERING ZONDAG 24 JULI 2022 IN DE KATHEDRAAL
Op 25 juli 2021 is de naamdag van Jacobus de Meerdere op een zondag en dat betekent een Heilig Jaar. Vele duizenden pelgrims reizen dan naar Santiago voor de viering van het Heilig Jaar. De naamdag valt om de 4 jaar op een zondag. In 2018 was Sint Jacobiparochie het centrum van Nederland, in 2021 was Roermond aangewezen. Op deze datum in 2021 heerste de coronapandemie wereldwijd. Men heeft toen besloten de Jacobusviering het jaar daarop te vieren.
In de regio Limburg is al jaren een hecht verband van organisaties die het pelgrimeren naar Santiago hoog in het vaandel hebben staan. Naast de broederschap van Jacobus de Meerdere is dat ook de Stichting Pelgrimswegen naar Sint Jacob. Vanuit dit samenwerkingsverband zijn er ook contacten met Duitse, Waalse en Vlaamse zusterorganisaties.
Op zondag 24 juli vindt de Jacobusviering plaats in de Sint Christoffelkathedraal.
Al vele jaren is er in het voorjaar een jaarlijkse Pelgrimsviering. Bij deze gelegenheid ontvangen de pelgrims die dat jaar naar Santiago gaan de pelgrimszegen. Traditiegetrouw verzorgt het Koninklijk Roermonds Mannenkoor (KRM) de muzikale opluistering. Ze zingen tijdens de zegen
het speciaal voor dit koor gecomponeerde Jacobuslied.
Op zondag 24 juli zal bij de hoofdingang een replica van de bekende Portico da Gloria van Santiago de Compostella geplaatst worden. In de viering heeft de verering van de Jacobusreliek een voorname plaats. Het KRM zal voor deze speciale gelegenheid, hoewel het zomervakantie is, de viering weer opluisteren. Tijdens de verering van de reliek zal het KRM het bekende Jacobuslied zingen terwijl de mensen daarna via het middenpad onder de Portico da Gloria de Kathedraal verlaten.
Op dit moment hebben zich 280 gasten aangemeld. Voor hen is er een speciaal dagprogramma waaronder een Jacobuslunch, een Jacobus lezing. Om 16:00 uur in de middag wordt het Jacobuslied op het carillon van het stadhuis bespeeld, maar dit alles is voor de gasten die zich aangemeld hebben.
De kathedraal is ruim genoeg om naast de gasten van buiten u ook welkom te heten bij deze landelijke Jacobusviering. 

10 dec. 2022, (Kerst)Optreden Roncalli

Op zaterdag 10 december 2022, 15:00 uur verzorgen we een muzikale middag in zorgcentrum Roncalli. Het wordt een mix van Kerst- en Limburgse liederen, waarvan ook diverse meegezongen kunnen worden door het aanwezige publiek.

 

Het programma van 10 december - Roncalli: 


Vóór de pauze kerstnummers: 

Kerstliederen die we samen met de bewoners zingen:
Nu zijt wellekome
Wij komen tezamen
De herdertjes lagen bij nachte
O, Tannebaum.

Als koor alleen zingen we:
Stille Nacht - 4 stemmig, Duits
Das Morgenrot
Dormi fili
Cantique de Noël

 
Na de pauze werken van Limburgse bodem:

Munsterpleinwals
De medalie
Limburg allein
Geneet van 't laeve
Mala Moja
Waar in 't bronsgroen eikenhout
Het kleine café aan de haven
Plovi, plovi

 

 
 
 

Secretariaat KRM
Munsterstraat 14d,
6041 GA Roermond
  T: +31 (0)6 41337012

E: secretaris@roermonds-mannenkoor.nl

Kvk: 40175112  IBAN: NL42 RABO 0131298984

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Volg ons dan op Facebook.
U ontvangt dan van ons een bericht, zodra er een nieuwe uitvoering of activiteit zal plaatsvinden.

facebook 120   YoutubeKanaal
Uw Privacy

© Copyright: Koninklijk Roermonds  Mannenkoor 1999 - 2022.
Deze website wordt onderhouden door Herman Aben