Audio Opnames

cd krm 2016

2016: CD KRM 135 jaar van Klassiek tot Pop

Op zaterdag 23 april 2016 vonden in Cultureel Centrum Don Bosco te Heel de opnames voor een CD plaats.
Het resultaat werd vastgelegd op de CD "Het Koninklijk Roermonds Mannenkoor overschrijdt zijn grenzen, 135 jaar van Klassiek tot Pop".

Choeur des Soldats 2.0
Op deze CD staan niet alleen bekende liederen (popmuziek, musicals, opera en volksmuziek) maar ook een splinternieuw werk op een unieke en volstrekt nieuwe manier uitgevoerd, waaronder Choeur des Soldats (Soldatenkoor) van Charles Gounod, aangevuld met zelfgeschreven en uitgevoerde teksten door KRM koorleden rappers en rapper Brohlin Coumans. Zo verbindt het KRM een muziekstuk uit de negentiende eeuw met hedendaagse onrust en oorlog, volgens een scenario van onze dirigent John Gerits en op de piano begeleid door Leon Dijkstra.
U kunt hier van alle nummers fragmenten van ongeveer 30 sec beluisteren.

When I'm 64, KRM
Dry your tears Afrika, KRM
Les Montagnards, KRM
Coro di cavallieri I, KRM & Koninklijk Harmonie Thorn
Softly as I leave you, KRM
Choeur des Soldats 2.0, KRM & Brohlin Coumans
Somewhere (from_ West Side Story), KRM
Allegria (Cirque du soleil), KRM & Band Wim Hamans
 

 

cd krm 2016

CD schola krm 12015: CD Schola-KRM

De schola KRM bestaat vanaf eind 2001. Ze is als gelegenheidskoor opgericht om fondsen bij elkaar te zingen voor het 125-jarig jubileum van het Koninklijk Roermonds Mannenkoor. Alle leden – 20 personen - zijn tevens zanger van dat grote mannenkoor. Het gestelde doel was gerealiseerd in 2005. De leden van de Schola besloten daarna het zingen in de Schola voort te zetten. Met name het zingen van requiemmissen in de kerken van Roermond en Midden-Limburg bleek in een behoefte te voorzien. De Schola kreeg veel complimenten voor haar verzorgde  gregoriaanse gezangen van de requiemmissen.
De dirigent van de Schola was Piet Nuvelstijn (geb. 23-12-1934), gregorianist in hart en nieren, met een grote ervaring als koorzanger in vele koren en als dirigent van meerdere koren. Piet Nuvelstijn werd meermaals onderscheiden door de Gregoriusvereniging, door de Schola van het Ward Instituut Roermond na 40 jaar lidmaatschap en hij ontving in 2005 de pauselijke onderscheiding ‘Pro Ecclesia et Pontifice’ voor zijn verdiensten voor de kerkzang in het algemeen en het gregoriaans in het bijzonder.
Piet Nuvelstijn was vanaf de start dirigent van de Schola.
Hij nam bij het bereiken van zijn 80e verjaardag afscheid van de Schola. Bij zijn afscheid is deze CD opgenomen en hem aangeboden. Hij wordt als dirigent opgevolgd door KRM-lid Wim Ramakers, eveneens geschoold in het gregoriaans.

Requim
Vaanachnu

 

2014: Matinée Royale d`Opéra


De Koninklijke Harmonie van Thorn en het Koninklijk Roermonds Mannenkoor – samen ruim 200 jaar ‘koninklijk’ - hebben bij gelegenheid van de viering en de herdenking ‘200 Jaar Koninkrijk hun krachten gebundeld. Zij verzorgden op 30 november 2014 om 11.00 uur in TheaterHotel De Oranjerie in Roermond een bijzonder gezamenlijk Matinée Royale d’Opéra. Een keur aan operakoren van Guiseppe Verdi werd uitgevoerd, waaronder enkele nieuwe arrangementen van minder bekende koren. De uitvoering werd opgeluisterd door de sopranen Catherine eillerobe en Yukie Hada. Speciaal om de nadruk te leggen op '200 jaar koninkrijk' werd het muziekwerk ‘Van Oranje’ van Carl Wittrock uitgevoerd.
Het geheel stond onder leiding van de gelauwerde dirigenten Norbert Nozy en Hennie Ramaekers.
Coro di Cavalieri I
Coro di Cavalieri II
Coro di Crociat e Pellegrini
Coro di Masnadieri
Domine Salvum Fac
Or co Dadi
Van Oranje
La Vergine del'Angeli
 

 

boekje_limbvolkslied_klein2009: 100 jaar Limburg mijn vaderland
Tijdens de nieuwjaarsreceptie op 2 januari 2009 werd in het gouvernement te Maastricht ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan van het Limburgs volklied het boekje 'Waar in `t bronsgroen eikenhout' gepresenteerd. Achterin dit boekje bevindt zich een CD met een drietal liederen uitgevoerd door het KRM o.l.v. Hennie Ramaekers.
De Maas
Limburgs Volkslied
Roermonds Volkslied

 

cd_voorkant1999: De eerste CD van het Koninklijk Roermonds Mannenkoor

Het plan om een CD te maken was een initiatief van de Commissie Organisatie van het VoorjaarsOperaConcert en kwam tot stand in goede samenwerking tussen genoemde commissie, bestuur, dirigent Wim Schepers en geluidstechnicus Henk Levels.
De live opname van het VoorjaarsOperaConcert, het later afwerken tot een goede geluidskwaliteit en de produktie van een CD was een samenwerkingsverband tussen dirigent Wim Schepers, geluidstechnicus Henk Levels en de koorleden Herman Aben, Karel Ruiten en Frans Steeghs.
De keuze van de opgenomen werken uit het repertoire van het VoorjaarsOperaConcert was niet eenvoudig. Maar uiteindelijk heeft de klank de doorslag gegeven en is gekozen voor die stukken die het publiek en de koorleden zelf het mooiste zullen vinden. Daarnaast zorgden de solisten voor de nodige variatie en verrijking van het eindprodukt. Het bestuur, de koorleden, de dirigent en geluidstechnicus zijn er allen van overtuigd dat het een bijzonder geslaagde CD is geworden waar velen van zullen genieten.
Met de aanstelling van de nieuwe dirigent Wim Schepers is het koor de afgelopen jaren haar vocaaltechnische kwaliteiten gaan opfrissen met een deels nieuw repertoire. Wij zijn dan ook benieuwd naar de reacties over de klankkleur en het technisch vermogen van het 119 jarig Koninklijk Roermonds Mannenkoor.
De uitgave van deze CD zou niet mogelijk geweest zijn zonder de steun van sponsoren en sympathisanten, waarvoor het bestuur, de commissie en het gehele koor hier nog eens hartelijk voor willen danken.

U kunt hier enkele hoogtepunten uit dit Voorjaars Operaconcert 1999 beluisteren.
Allimento
Carlo Quinto
Les Pecheurs

 

1983: Oedipus Rex van Strawinsky

Uitvoerenden zijn:

  • Koninklijk Roermonds Mannenkoor
  • Limbugs Symfonie Orkest
  • Leonie Koch, alt
  • Pierre Huyskens, Presentatie en Spreekrol in Oedipus Rex
  • Het geheel onder leiding van dirigent Jan Hupperts
  Oedipus Rex - Inleiding
 
Oedipus Rex - 1 van 6
Oedipus Rex - 2 van 6
Oedipus Rex - 3 van 6
Oedipus Rex - 4 van 6
Oedipus Rex - 5 van 6
Oedipus Rex - 6 van 6

Secretariaat KRM
Munsterstraat 14d,
6041 GA Roermond
  T: +31 (0)6 41337012

E: secretaris@roermonds-mannenkoor.nl

Kvk: 40175112  IBAN: NL42 RABO 0131298984

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Volg ons dan op Facebook.
U ontvangt dan van ons een bericht, zodra er een nieuwe uitvoering of activiteit zal plaatsvinden.

facebook 120   YoutubeKanaal
Uw Privacy

© Copyright: Koninklijk Roermonds  Mannenkoor 1999 - 2022.
Deze website wordt onderhouden door Herman Aben