De Dirigent

2015 John Gerits (280x398)

John Gerits, dirigent van het Koninklijk Roermonds Mannenkoor

John Gerits (1955) studeerde aan het conservatorium te Maastricht. In 1979 behaalde hij het einddiploma Schoolmuziek, Solozang en Koormuziek. John wordt al vroeg gegrepen door de muziek. Dat heeft alles te maken met het feit dat hij opgroeit in een familie waarin veel wordt gezongen en gemusiceerd. Een levenslange liefde voor de koorzang is geboren.

John is vele jaren dirigent geweest van het Christelijk Gemengd Koor Heerlen, het Brunssums Mannenkoor en het Vriendenkoor Spaubeek. Ook was hij tweede dirigent en zangpedagoog van de Mastreechter Staar. In 2009 nam hij na 20 jaar afscheid van het Mannenkoor Koninklijk Walram's Genootschap van Valkenburg. Met dit koor en het Geleens Mannenkoor Mignon heeft hij diverse cd`s uitgebracht.
Naast al zijn werk voor de mannenkoren is John Gerits ook oprichter en organisator van Stichting Canto Limburg. Die stichting heeft als doel om concerten te organiseren met een projectkoor waarin zowel geoefende als ongeoefende stemmen samen zingen om zo de koorzang te promoten. Een ander uitgangspunt van de stichting is om jong talent een kans te geven te schitteren op het podium.

In 2010 is John benoemd tot dirigent van het Koninklijk Heerlens Mannenkoor St.-Pancratius. Onder zijn leiding groeide het koor binnen twee jaar van 40 naar 80 leden. Vanaf oktober 2015 is hij dirigent van het Koninklijk Roermonds Mannenkoor. Sinds zijn komst verandert het KRM: het koor is lichter en dynamischer gaan zingen. "Een mannenkoor moet swingen," volgens John, geïnspireerd door zijn dynamiek en enthousiasme groeit het KRM naar ruim 90 leden.  
Je zou bijna denken dat John wel meer dan een dagtaak heeft aan al zijn koren, maar tot voor kort gaf hij ook vele jaren muziekles op de Philips van Horne SG en het College te Weert.

Agenda

5
nov
2017

Concert met Koninklijk Heerlens Mannenkoor St. Pancratius & Philharmonie
Bocholtz, in Heerlen
Klik voor Info

10
dec
2017

Concert samen met Koninklijke Harmonie Eendracht Maakt Macht Wessem
in de kathedraal Roermond

Klik voor Info


2018

14
jan
2018

Champagneconcert
Oranjerie te Roermond

7
apr
2018

Avond concert in Neer

3
jun
2018

Middag concert in de Oranjerie met Martin Hurkens
Oranjerie te Roermond

23
sep
2018

Concert Royal
Oranjerie te Roermond
onder voorbehoudSecretariaat

Secretariaat KRM
Postbus 1145
6040 KC Roermond
  T: +31 (0)475 333275
E: secretaris@roermonds-mannenkoor.nl

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Volg ons dan op Facebook.
U ontvangt dan van ons een bericht, zodra er een nieuwe uitvoering of activiteit zal plaatsvinden.

facebook 120

© Copyright: Koninklijk Roermonds  Mannenkoor 1999 - 2017.
Deze website wordt onderhouden door Herman Aben