De Dirigent

2015 John Gerits (280x398)

John Gerits, dirigent van het Koninklijk Roermonds Mannenkoor

John Gerits (1955) studeerde aan het conservatorium te Maastricht. In 1979 behaalde hij het einddiploma Schoolmuziek, Solozang en Koormuziek. John wordt al vroeg gegrepen door de muziek. Dat heeft alles te maken met het feit dat hij opgroeit in een familie waarin veel wordt gezongen en gemusiceerd. Een levenslange liefde voor de koorzang is geboren.

John is vele jaren dirigent geweest van het Christelijk Gemengd Koor Heerlen, het Brunssums Mannenkoor en het Vriendenkoor Spaubeek. Ook was hij tweede dirigent en zangpedagoog van de Mastreechter Staar. In 2009 nam hij na 20 jaar afscheid van het Mannenkoor Koninklijk Walram's Genootschap van Valkenburg. Met dit koor en het Geleens Mannenkoor Mignon heeft hij diverse cd`s uitgebracht.Na wederom 20 jaar van samenwerken met Mignon gaf hij de dirigeerstok ook weer verder door.
Naast al zijn werk voor de mannenkoren was John Gerits ook oprichter en organisator van Stichting Canto Limburg. Die stichting had als doel om concerten te organiseren met een projectkoor waarin zowel geoefende als ongeoefende stemmen samen zongen om zo de koorzang te promoten. Een ander uitgangspunt van de stichting was om jong talent een kans te geven te schitteren op het podium.In 2015 kwam hieraan een einde.

In 2010 is John benoemd tot dirigent van het Koninklijk Heerlens Mannenkoor St.-Pancratius. Onder zijn leiding groeide het koor binnen twee jaar van 40 naar 80 leden. Vanaf oktober 2015 is hij dirigent van het Koninklijk Roermonds Mannenkoor. Sinds zijn komst verandert het KRM: het koor is lichter en dynamischer gaan zingen. "Een mannenkoor moet swingen," volgens John.  
Je zou bijna denken dat John wel meer dan een dagtaak heeft aan al zijn koren, maar tot voor kort gaf hij ook vele jaren muziekles op de Philips van Horne SG en het College te Weert. In 2016 ging hij met pre-pensioen.

Extra info over John:  In 1979 behaalde hij het einddiploma Schoolmuziek B en in 1980 studeerde hij af in Solozang (akte-B). Hij volgde hiervoor onder meer lessen bij Toine Cremers, Dorothy Dorow en Hein Meens.  Naast koordirektie volgde hij nog de studierichting directie voor harmonie- en fanfareorkesten bij Jan Eelkema en Heinz Friesen.

Na zijn studie gaf hij les op diverse basisscholen en het Mgr. Zwijssencollege te Veghel. In 2007 startte John Gerits binnen zijn huidige werkkring een Voco-opleiding. Dit is een aanvullende leerweg die leerlingen voorbereidt op een eventuele keuze voor het conservatorium of een opleiding in de lichte muziek.
 
In de loop der jaren werkte hij samen met tal van bekende artiesten, o.a. Caroline Kaart, Wilma Bierens Verbeet, Angelina Ruzzefante, Pascal Pittie, Daphne Ramakers, Fenna Ograjensek, Carla Maffioletti. Op het gebied van de popmuziek heeft hij diverse producties op de planken gebracht met Jan Vayne, Margriet Eshuis, Rogier van Wegberg en Frank van der Heyden, de damespopgroep Reïncarnatus

Agenda

Aangepaste Agenda i.v.m. met de
CoronaMaatregelen
zon.
20
sept
2020

H.Mis, officiële start van het 140 jaar bestaan van ons koor
Munsterkerk Roermond
* Afgelast
zat.
10
okt
2020

Ouverture 1812
Munsterplein
19.30 uur
* Afgelast

zat.
24
dec
2020


Kerstnachtmis
Kathedraal Roermond
* Afgelast


2021

zie EvenementenAgenda 2021

onder voorbehoud