19 september 2010, Kulturbunt-Fest Schloss Rheydt te Monchengladbach

2010-09-19_rheydt
Foto: Harry Koolen

Op zondag 19 september 2010 stond een optreden van ons koor gepland tijdens het Kulturbunt-Fest op het kasteel van Rheydt, bij Mönchengladbach. De weergoden waren ons redelijk gunstig gezind, het was weliswaar aan de koele kant maar de zon liet zich in de loop van de ochtend verschillende malen van z’n goede kant zien. Het gezelschap zette eerst koers naar het mooie stadje Brüggen alwaar de lunch geserveerd zou worden. Het was een lunch naar ware Duitse maatstaven! Home made erwtensoep met een uit de kluiten gewassen knakworst gingen er in als zoete koek! De basis voor een geslaagd optreden was gelegd!
Kasteel Rheydt, waarvan de geschiedenis teruggaat tot het midden van de elfde eeuw, valt op door de aparte kleuren van de buitenmuren en is bovendien gelegen in een mooi landelijk park. Het fungeert momenteel als museum.
Het optreden van ons koor vond plaats op een mooie binnenplaats. Ondanks de compacte samenstelling van het koor was de sound prima in orde! Het programma was afwisselend, voor elk wat wils, internationaal georiënteerd zullen we maar zeggen. Het publiek, voornamelijk ons publiek, was laaiend enthousiast en de dirigent was tevreden.
Na ons optreden hadden we nog volop gelegenheid om eventueel onder genot van Kaffee und Kuchen naar andere optredens te  luisteren, het kasteel te bezichtigen of gewoon aan de bar te hangen. Er was voor elk wat wils. Zelf heb ik genoten van enkele voorstellingen van o.a. de opzwepende muziek van een Ierse dansgroep en last but not least een optreden van de eigen Middenlimburgse Oolse percussion band, geweldig om naar te luisteren!

Verslag door Krit Pinxten. (Voor de volledige versie zie het verenigingsblad Zangzaod.)

(Bron: Verenigingsblad Zangzaod Jaargang 11 Nr.2)