21 maart 2010, Pelgrimsmis in Kathedraal van Roermond

Nationale pelgrimsmis in de St.Christoffelkathedraal te Roermond

De kathedraal was weer goed gevuld met aanstaande pelgrims en hun familieleden en met pelgrims onderweg. Prior van de Broederschap Deken Rob Merkx had het over 90 aangemelde pelgrims, De Broederschap van St,Jacobus was met 15 personen vertegenwoordigd, allen in hun zwarte mantels.
De pelgrimsmis heeft mij zeer aangegrepen.
Deze werd als jaardienst opgedragen voor mijn ouders en ik was in gedachten bij mijn schoonbroer die ’s nachts was overleden.
Het feit dat het KRM de mis opluisterde met gezangen, waaronder ons eigen Jacobuslied, ontroerde mij bovendien. Een echt hoogtepunt vormde voor mij de verering van de armreliek van de apostel Jacobus, .
Ik vond het jammer dat Frans door omstandigheden niet aanwezig kon zijn; dan hadden wij deze bijzondere ervaring kunnen delen.