18 december 2011, 6-Wekendienst Piet Heijnders

heynders pietOp zondag 18 december 2011 hebben wij de 6-wekendienst ter nagedachtenis aan, op 29 oktober 2011 overleden koorlid, Piet Heijnders muzikaal opgeluisterd.

De H.Mis werd om 11.30 uur opgedragen in de Kathedraal van Roermond.

In memoriam door lauw te Meij

Piet heeft zijn Pasen. Als u het bidprentje van Piet leest, weet u ook waarom. Op 18 december 1930 werd Piet geboren in Roermond, de stad die zoveel voor hem betekende, met Piets grote interesse voor historie en cultuur. De stad waar hij zo veel van hield, waarvoor hij ook zoveel wilde betekenen en waaraan hij wilde bijdragen door zijn lidmaatschap van (in willekeurige volgorde
genoemd) o.a. de Sjtadsvastelaovesvereiniging ‘D’n Uul’, het Toonkunstkoor, de stichting ‘Schinderhannes’ en ‘de Mesjeus’. En dan zeker last but not least ZIJN Koninklijk Roermonds Mannenkoor waarvan hij ruim 58 jaar lang een trotse zanger mocht zijn.
In ieder van deze genoemde verenigingen en clubs was hij niet alleen zanger en/of artiest, maar ook op de een of andere manier een stille ‘regelaar/organisator’ om de ‘spirit’ en de traditie erin te houden. Piet was de laatste jaren hevig met zijn gezondheid aan ’t sukkelen … maar zijn levenslust en geestelijke kracht hielden hem toch nog op bewonderenswaardige wijze lang op de been, totdat zijn lichaam aangaf: ‘Het is uit … ik ben op’. Piet accepteerde dat sein en heeft als gelovig mens ruim op tijd, bij vol bewustzijn, afscheid genomen van zijn familie en bekenden.
Piet is op 29 oktober 2011 vredig ingeslapen, maar in onze herinnering blijft hij leven.
Namens het Koninklijk Roermonds Mannenkoor, zeg ik …
Piet … RUST ZACHT!!
Lauw te Meij, 1e tenor

(Bron: Verenigingsblad Zangzaod, Jaargang 20 Nr.4)