11 november 2012, Met de Muziek mee langs Balkonconcerten

tijssen_henri_plaquetteOp 11 november 2012 organiseert de VVV-Roermond, ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan van het Roermonds Volkslied, de themawandeling "Met de muziek mee" langs Balkonconcerten. Tijdens deze stadswandeling wordt aandacht geschonken aan de diverse plekken in Roermond, welke een relatie hebben met Roermondse componisten, zoals Emile Seipgens, Henri Tijssen en Max Quillaume. Bij deze plekken zal er ook telkens een muzikaal gebeuren (balkon-optreden) plaatsvinden.

Voorafgaande aan de stadswandeling zal het Koninklijk Roermonds Mannenkoor het gebeuren op de Markt (omstreeks 14.00 uur) openen met het zingen van het Roermonds Volkslied en de Remunjse Zengers.

Hierna start, onder leiding van diverse stadsgids, de stadswandeling. (De mannenkoorleden mogen/kunnen zich hierbij aansluiten.)
Na afloop van de wandeling (omstreeks 16.00 uur) zullen alle wandelaars en de muzikale deelnemers zich verzamelen in het ECI-complex alwaar een klein gezamenlijk optreden gehouden wordt.

Informatie voor Mannenkoorleden:
14.00 u. Mannenkoorleden staan op het pleintje, achter de stêle, bij de kathedraal opgesteld.
14.10 u. KRM zingt Roermonds Volkslied.
14.45 u. KRM zingt Remunjse Zengers (op de trappen van het stadhuis).
14.50 u. Start wandeling. Mannenkoorleden kunnen zich hierbij aansluiten.

16.00 u. Aankomst wandelaars in de hal van de ECI-Cultuurfabriek met onthulling van plaquette Henri Tijssen.
16.15 u. Mini Concert door Koninklijk Roermonds Mannenkoor, Hertens Mannenkoor en Swalmer Liedertafel, in de zaal van de ECI-Cultuurfabriek.