02 december 2012, 6-Wekendienst Wim Jacobs

jacobs wimOp zondag 2 december 2012 werd de 6-wekendienst ter nagedachtenis aan, ons op 27 september 2012, overleden koorlid, Wim Jacobs muzikaal opgeluisterd.

De H.Mis werd om 11.30 uur opgedragen in de Kapel in 't Zand.

In memoriam door Hans Willi Bühn

Via John en Marly Wiermans heb ik Wim leren kennen in 1983. Ons contact werd intensiever, toen ook ik in 1986 lid werd van het KRM. Wekelijks bezochten we na een goede repetitie onze gezellige “Stammtisch”. Binnen de kortste keren groeide deze uit tot negen levensgenieters. Via het koor, maar vooral ook privé, hadden wij een bijzonder goed contact. Veel uitjes, reizen en bezoeken over en weer. “Geneet van ’t Laeve” gold zeker ook voor Wim. Onze laatste gezamenlijke reis voerde ons naar Rome. Ook daar hebben wij volop genoten.
In moeilijke tijden zochten we elkaar op en steunden ons met weinig woorden. Toen Wim naar aanleiding van mijn 25-jarig koorjubileum voor het laatst met de “Stammtisch” en hun
partners bij ons op bezoek was, hoopte ik nog dat hij zou opknappen. Helaas is dat niet gebeurd.
Wim, bedankt voor je vriendschap. Jij leeft verder in talloze goede herinneringen.
Hans Willi Bühn, bas.

In memoriam door Rob Jansen

Ik heb Wim in 1983 leren kennen, toen ik als jong broekie van 17 met een grote mond bij Jean Roubroeks aanklopte. Of een 17-jarige überhaupt wel bij het grote Koninklijke Roermondse
Mannenkoor mocht komen zingen? Wim was een van de eersten waarmee een soort traditie ontstond. De “Stammtisch” was geboren.
Later, toen ik zelf een rijbewijs en een auto van de zaak had, was het altijd eerst Wim ophalen voor de repetitie en na de nazit weer terug naar huis vervoeren. In die tijd heeft hij voor mij persoonlijk erg veel betekend. Hij was van het militaire regime. Geen gezanik, doen wat je moet doen en afmaken waar je aan begonnen bent. Veel problemen heb ik met hem besproken. Hij gaf mij het zetje, dat ik juist op dat moment nodig had. De ene keer instemmend, de andere keer teleurgesteld en een volgende keer gewoon corrigerend. Leuke tijden hebben we gezamenlijk mogen doormaken.
In de laatste twee jaar heb ik hem frequent met Hans Willi bezocht, om onze kameraad toch nog even op te beuren en te ondersteunen. Eind september, toen we net het allerslechtste nieuws hadden ontvangen, hebben we hem voor het laatst samen ontmoet. Het was voor ons alle drie erg zwaar. Ik heb toen afscheid genomen van Wim, ik moest weer naar het buitenland voor mijn werk. Via telefonisch contact met Hetty hoorde ik dat hij thuis kwam en dat ik op moest schieten, als ik hem nog wou spreken. Helaas was ik onderweg naar Ankara.
Wim, het ga je goed. We zullen je erg missen.
Rob Jansen, oud koorlid.

(Bron: Verenigingsblad Zangzaod, jaargang 22 Nr.4)