01 december 2012, 6-Wekendienst Herman Geelen

geelen hermanOp zaterdag 1 december 2012 werd de 6-wekendienst ter nagedachtenis aan, ons op 16 oktober 2012, overleden koorlid, Herman Geelen muzikaal opgeluisterd.

De H.Mis werd om 18.30 uur opgedragen in de Kapel in 't Zand.

In memoriam door Frans Routs

Herman: Altijd heer, perfect verzorgde snor en onderlipsikje, in (driedelig) kostuum, bijpassend hemd, stropdas, sokken en schoenen. Jas, hoed frivool iets schuin op het hoofd en….sigaar.
Herman: Elke dag wandelen, weer of geen weer, met zijn hond, later ”leenhond”. Kilometers door Roermond en omgeving.
Herman: Bijzonder goede kok, elke dag een culinaire drie- of viergangenmaaltijd op tafel.
Herman: Liefhebber van “ein good glaas beer”, lekkere wijn, stevige borrel en …. een fijne sigaar, samen met zijn gebruikelijke toast “Op onze overgankelijke schoonheid” !!
Herman: Sinds 1977 lid (eerste bas) van het Koninklijk Roermonds Mannenkoor. Jarenlang (vaak als enige) het lid met 100% repetitiebezoek.
Herman: Elke vrijdag na de repetitie aanschuiven “bie de men van de ronjtoafel “. In ongeveer twee uur tijd werden onder het genot van een stevig glas bier alle wereldproblemen opgelost.
Herman: De laatste jaren ging het langzaam achteruit. Intens verdrietig dat hij “zijn” mannenkoor moest opgeven. Opstandig bij de momenten van weten dat hij het niet meer weet. Laatste tijd niet meer goed kunnen lopen. Opleven als hij (in rolstoel) buiten kwam en zachtjes voor zich uit melodieën neuriede uit het repertoire van het KRM. Op goed moment zeggend: ”jong esse meug bös mosse ut zegke, dan duuj ich dich”!!
Herman: Is niet meer. “Ut is good gewaes, toet sjtrakkes”!!
Frans Rout, 2de Tenor

(Bron: Verenigingsblad Zangzaod, jaargang 22 Nr.4)