05 maart 2013, Koorscholing

NIEUWE WORKSHOP start in dinsdag 5 maart 2013

Download hier de FLYER: Kleuren-versie of ZwartWit-versie

OntdekJeNieuwHobby2Ben je een man tussen circa 35 en 55 jaar dan bieden wij je de gelegenheid om te ontdekken of zingen ook een hobby voor jou is. Grijp deze kans, zonder enige verplichting!

Na de eerste vijf koorscholingen van januari 2009 t/m december 2012, welke 32 nieuwe leden opbrachten, werd er even pas op de plaats gemaakt wat de koorscholingen betreft. Deze tijd werd gebruikt om alle zangers van het koor  op een niveau te brengen voor een grote uitvoering. Dit werd de Carmina Burana, welke op 15 april 2012 uitgevoerd werd in een uitverkochte zaal van de Oranjerie te Roermond.

Op dit moment zijn we weer aangekomen op een punt waarop we ons weer willen toeleggen op het instuderen van een nieuw repertoire en we de mogelijkheid weer willen geven tot de instroming van nieuwe leden. Vanwege het grote succes van de afgelopen koorscholingen wil het Koninklijk Roermonds Mannnenkoor opnieuw mannen in de gelegenheid stellen om op deze manier kennis te maken met het zingen in een mannenkoor.

Hoe?
In een workshop van ongeveer 12 bijeenkomsten leer je samen met anderen, die ook nog nooit gezongen hebben, onder deskundige leiding van onze nieuwe dirigent, Hennie Ramaekers de basiskennis van het stemgebruik, eenvoudige notenleer en basiskennis van een koorpartituur. Ook maak je kennis met het koor om te ontdekken wat het betekent om te zingen in een mannenkoor.

Tijdens de workshop zal gebruik worden gemaakt van het boekje ‘Ontdek je stem – handboek voor beginnende koorzangers’ dat Hennie Ramaekers samen met zangpedagoge Nadia Loenders heeft samengesteld. In dit boekje bevindt zich ook een oefen-CD, waarmee men zijn stem zonder gebruik van een begeleidingsinstrument kan oefenen. Alle oefeningen worden eerst voorgezongen waarna je ze zelf kunt nazingen.

Wanneer?
Op dinsdagavond van 18.45 uur tot 19.45 uur in de maanden maart 2013 t/m mei 2013.
De éérste bijeenkomst zal zijn op dinsdag 5 maart om 19.00 uur

Waar?
In het repetitielokaal van het Koninklijk Roermonds Mannenkoor (KRM), in het Facilitair Onderwijs- en Activiteitencentrum Niekée, Oranjelaan 300 te Roermond

Kosten?
Helemaal géén... en ook géén verplichtingen! Na afloop van de workshop en de kennismaking met het koor bepaal je zelf of het zingen een hobby voor je is of kan worden. Zo ja, dan heten we je welkom in ons mannenkoor, zo nee, dan even goede vrienden.

Meer informatie en aanmelden?
Wil je eerst nog wat meer informatie bel dan met Herman Aben, koor/bestuurslid

Je kunt natuurlijk ook eens, geheel vrijblijvend langskomen op één van onze repetitieavonden op dinsdag van 20:00 tot 22:30 uur.

Enkele reacties van deelnemers aan de eerdere workshops:

• “De koorworkshop is een ideale opstap voor een muziekanalfabeet (maar ook voor anderen) om binnen een redelijke termijn al mee te kunnen zingen in een koor. Het enthousiasme en de passie van de dirigent Hennie Ramaekers is zeer aanstekelijk.”
  • “Tijdens de lessen die we hebben gehad heb ik vaak twijfels gehad of in wel in staat was om een goede bijdrage te leveren aan het koor. Ik had geen enkele kennis van muziek. Ik ben een groot liefhebber van klassieke muziek waar ik veel naar luister en ook koorzang vind ik prachtig. Het enthousiasme van Hennie heeft mij geholpen om toch te blijven en ik vind het nu geweldig om deel uit te maken van dit prachtige koor.”
  • “De opzet van de koorscholing waarin je samen met een groep andere mannen die ook nog nooit gezongen hebben, in een tiental lessen tot zo’n mooi resultaat kunt komen heeft mij zeer verbaasd. De drempel om als eenling in een bestaand mannenkoor toe te treden wordt daardoor geheel weggenomen. Ik ben blij dat ik op deze manier kennis heb kunnen nemen van het zingen in een mannenkoor en ben op dit moment dan ook een beetje trots op mijzelf dat ik nu lid van het KRM ben!”
  • “Ik ben zeer tevreden over deze koorworkshop. Ik denk dat de manier van aanpak waarbij nieuwe leden geleidelijk aan en groepsgewijs bij het koor worden gevoegd de voorkeur verdient boven individuele aansluiting. Het enthousiasme van de dirigent is voor mij medebepalend geweest om deze workshop tot een goed einde te brengen en ik ben na afloop dan ook lid van het mannenkoor geworden. De officiële afsluiting met de Artiestenmis in Antwerpen vond ik een unieke ervaring.”

Op de vraag waarom de keuze op het Koninklijk Roermonds Mannenkoor viel, werd door die deelnemers, die het KRM enigszins kenden of wel eens gehoord hadden, voornamelijk geantwoord: wat mij aanspreekt is het uitgebreide repertoire dat gezongen wordt zodat je niet steeds dezelfde soort koormuziek zingt, wat verveling in de hand kan werken. Het repertoire gaat van operette tot opera, van barbershop tot musical en van moderne songs tot kerkelijke muziek.