20 april 2013, MannenkoorDirigentenDag

Datum zaterdag 20 april 2013
Tijdstip 10.00 to 15.00 uur
Plaats Harmoniezaal Concordia Melick

Koordirigenten in opleiding aan het Conservatorium te Maastricht, worden de mogelijkheid geboden om ervaring op te doen met het dirigeren van een mannenkoor. Dit gebeuren is een initiatief van het Koninklijk Nederlands Zangers Verbond-Limburg (KNZV-L).
Met dit project en toekomstige projecten wil het KNZV-L bereiken, dat in de toekomst afgestudeerde koordirigenten onze mannenkoren op een toekomstgericht niveau kunnen laten presteren.
Acht studenten hebben zich gemeld om met uw mannenkoor de eigen vaardigheden in praktijk te brengen.Door coördinator Ludo Claesen (conservatorium) zal in overleg met onze muziek-adviseur Hennie Ramaekers, een planning gemaakt worden welke studenten voor welk koor komen te staan.
Niet de koren worden beoordeeld. De studenten uiteraard wel. Zij krijgen te zijner tijd een aantekening van hun prestatie(s) op hun diploma (bul).

Deelnemende koren:

1. Koninklijk Roermonds Mannenkoor, Roermond
    Pater Noster                                                                A. de Klerk
    Monnikenkoor uit La Forza Del Destino                          G. Verdi
    New York, New York                                                    J. Kander
    Reserve:
    Ave Maria                                                                    Z. Kodaly
    Michelle                                                                       Lennon / McCartney
  2. Zangvereniging Maas- en Neergalm, Neer
    Landerkennung Opus 31                                               E. Grieg
    Jeruzalem uit I Lombardi                                              G. Verdi
    The Exodus Song                                                         E. Gold / Pat Boone
    Reserve:
    Hallelujah uit Messiah                                                  G. Fr. Händel
  3. Reuvers Mannenkoor, Reuver
    Preghiera                                                                   G. Rossini
    Geisterchor uit Rosamunde                                          Fr. Schubert
    I could have danced all night uit My Fair Lady                Fr. Loewe
    Reserve:
    Die Birke                                                                   K. Lisman
    Bridge over troubled water                                          Simon & Garfunkel

De Planning

vanaf 09.45 uur

Inloop zaal te Melick vanaf 09.45 uur. Bij binnenkomst krijgt elk koorlid twee penningen.
U wordt verzocht uiterlijk 10.15 uur met uw koor aanwezig te zijn.
Er wordt vanaf 09.45 uur koffie/thee geserveerd.(een penning inleveren)

welkomstwoord

Welkomstwoord door Joos Truijen, voorzitter KNZV-L
Inleiding door Ludo Claesen (coordinator conservatorium).
Ludo Claesen en Hennie Ramaekers stellen de acht studenten voor.

11.00 tot 12.30 uu

Eerste sessie.
Uw koor krijgt per 30 minuten een andere student als dirigent.
Ludo en Hennie zullen de studenten coachen.

12.30 tot 13.30 uur

Een eenvoudige lunch (soep en twee broodjes).

13.30 tot uiterlijk 14.30 uur

Tweede oefening

Studenten en koren komen samen.
Elk koor zingt o.l.v. een van de studenten een kort werk. Iedereen ontvangt nog een consumptie (inleveren penning).

15.00 uur Afsluiting Koordirigentendag