01 september 2013, Rijksmuseum Amsterdam, FotoReportage

2013_ode_aan_pierreK.R.M. laat het Rijksmuseum bruisen!

Het optreden van het K.R.M. tijdens de speciale Cuypersroute van het Rijksmuseum tijdens de Amsterdamse Uitmarkt, met als titel "Ode aan Pierre", is een groot  succes gebleken. Bij alle drie de uitvoeringen bleef het publiek, komende uit de diverse omliggende zalen, geboeid naar het koor staan luisteren.
De optredens kende één gezamenlijk hoofdthema met Limburgse liederen: het Roermondse en Limburgse volkslied, de "Remunjse Zengers" en het "Dokter Kuupers gooje man".

Dit thema werd de ene keer gecombineerd met vier pop-ballads: "Michelle" en "I want to hold your hand" van John Lennon en Paul McCartney, het bekende "New York, New York" en enkele medleys uit "Back to the 60's" gearrangeerd door Alan Simmons.
De andere twee keren werd het hoofdthema gecombineerd met vier operawerken van Giuseppe Verdi: het "Monnikenkoor" uit de opera "La Forza del destino", de "Coro di Cavaliere I en II" uit "Oberto" en het welbekende "Slavenkoor" uit de "Nabucco".

Met name de operawerken leverde een uitbundig applaus op, in het bijzonder door een grote groep Italiaanse museumbezoekers. Ook de pop-ballads riepen bij vele museumbezoekers, jong én oud, enthousiaste reacties op.
Al met al kunnen we spreken over een succesvol hoogtepunt uit de geschiedenis van het Koninklijk Roermonds Mannenkoor!

Foto: Marcel Antonisse.