14 september 2013, Reprise Concert Rijksmuseum

2013-09-14 oproerVrijdag 13 en zaterdag 14 september 2013 is startschot van Cultureel Roermond, genaamd opROER. Deze twee dagen staan compleet in het teken van kunst en cultuur. De vrijdag is speciaal voor het voortgezet onderwijs en op de zaterdag is iedereen welkom. Door de stad Roermond is een wervelende route uitgestippeld met als cultureel hart ECI Cultuurfabriek. De kunst- en cultuurliefhebber komt vele podia met muziek en dans tegen, bezoekt de bruisende culturele instellingen en komt tussendoor kunstzinnige kleinere activiteiten tegen die zijn zintuigen gegarandeerd zal prikkelen! ECI Cultuurfabriek zet alle poorten open en Roermond laat zich van haar beste kant zien!

Op zaterdag 14 september om 15:00 en 15:30 uur zal het Koninklijk Roermonds Mannenkoor een tweetal optredens, met als titel "Reprise Concert Rijksmuseum" verzorgen in de grote zaal van de Oranjerie. Hier zullen we een heropvoering geven van het programma "Ode aan Pierre", dat we op 1 september 2013 in het Rijksmuseum te Amsterdam hebben uitgevoerd. Diegene die niet in staat waren hierbij aanwezig te zijn, kunnen dit optreden alsnog meemaken.
Dirigent: Hennie Ramaekers
Muzikale begeleiding: Leon Dijkstra piano