05 juni 2014, Gastoptreden in Maastricht

Datum Donderdag 5 juni 2014 Tijdstip aanwezig 18:30 Aanvang uitvoering 20:00
Plaats Sint Annakerk, Via Regia 100 , Maastricht
Toegang Gratis Vervoer Zelf regelen

Het Rijssens Mannenkoor toert 5, 6 en 7 juni met een concertreis door het prachtige Zuid-Limburgse land. Daarbij zochten ze een koor om samen een concert te geven in Maastricht. Het Koninklijk Roermonds Mannenkoor en het Mannenkoor Borgharen-Maastricht werden bereid gevonden om mee te werken aan een uniek concert, 225 mannen stemmen bij elkaar. Er wordt afzonderlijk maar ook gezamenlijk opgetreden.

Het Rijssens Mannenkoor (1927) (http://www.rijssensmannenkoor.nl/) geeft ongeveer veertien concerten per jaar door heel Nederland en is bekend om zijn krachtige mannenkoorzang. Het is een eigentijds en dynamisch koor met veel jong zangtalent en gaat geen uitdaging uit de weg. Met zijn ruim honderd twintig zangers zal het Rijssens Mannenkoor het publiek laten genieten van hun geheel eigen sound. Het koor is professioneel georganiseerd maar koestert de gemoedelijkheid die kenmerkend is voor zangers met hart voor hun hobby. Het repertoire van het Rijssens Mannenkoor bestrijkt de volle breedte van het muzikale spectrum. Die breedte komt ook tijdens de concerten duidelijk uit de verf. Van klassiek tot modern, van hymne tot musical en van psalm tot gospel. En na jaren gemotiveerd werken zijn alle inspanningen bekroond met een gouden CD voor het totale oeuvre. Ook koorsolist Ard Kamphuis zal zijn eigen inbreng hebben deze avond.

Mannenkoor Borgharen (1902) begonnen in het Dorp Borgharen in het jaar 1902 biedt nu al vele jaren een warm muzikaal onderkomen voor koorzangers uit de gehele regio Maastricht en omgeving. Het heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een gereputeerd en veelgevraagd koor. Door een zorgvuldig midden te houden tussen traditie en moderniteit blijft het koor aantrekkelijk voor het publiek en voor nieuwe koorzangers en werkt hat aan de ambitie om zijn toonaangevende plaats in de muziekwereld te behouden en te versterken. Kortom genoeg ingrediënten voor een fantastische avond.

Het Koninklijk Roermonds Mannenkoor (1880), sinds 1903 gerechtigd tot het voeren van het predicaat "Koninklijk". Het KRM timmert graag aan de weg en manifesteert zich op meerdere manieren. Vanzelfsprekend met een veelzijdig repertoire. Met opera, operette, musical, volksliederen, barbershop, Irish traditionals en spirituals. Maar ook arrangementen van popsongs zijn bestanddelen van het zangrepertoire. Het koor werkt mee aan tal van activiteiten in de gemeente Roermond maar treedt eveneens met grote regelmaat op buiten de gemeente. Met deze rijkdom aan variatie wil het Koninklijk Roermonds Mannenkoor steeds grensverleggend bezig zijn. Dienstbaarheid staat bij het Koninklijk Roermonds Mannenkoor hoog in het vaandel. In Roermond wordt het koor alom gewaardeerd. De koorleden zingen voor hun genoegen en voor de gemeenschap en vinden het plezierig om daarbij anderen te ontmoeten.