28 juni 2014, Open Repetitie

Op zaterdag 28 juni a.s. sloot het Koninklijk Roermonds Mannenkoor (KRM) het muzikale jaar 2013/2014 af met een feestelijke bijeenkomst in ’t Aad Raodhoes te Melick. Tussen 12.00 en 15.00 uur was daar de menselijke stem op veel manieren te horen: het koor zong in een drietal korte optredens nostalgische filmmuziek, operakoren van Verdi en musical songs. Ook waren er enkele solo-optredens van enkele eigen leden.

Voor de promotie van de mannenkoorzang werd er een gratis proefles "Ontdek je stem" door Hennie Ramaekers gegeven. Hij deed dat in samenwerking met de tenor Martin Hurkens (winnaar Holland’s Got Talent 2010). Het resultaat van deze proefles was dat een viertal mannen, met zangervaring, zich hebben opgegeven als nieuw koorlid.

Het interview dat Hennie Ramaekers had met Martin Hurkens was open en ontspannen, en Martin vertelde vol overgave en humor over zijn zang carrière en zijn loopbaan in mannenkoren. Om als zanger fit te blijven tennist hij veel, en tegelijkertijd maakt hij een bierhijs gebaar met de hand naar de mond; het welkome soort humor in een mannenkoor. Martin zong ons tenslotte toe met het populaire lied : You Raise Me Up.

Het publiek én de koorleden werden verrast door enkele solo-optredens van eigen leden: Frans Steeghs, zelf begeleid op gitaar, met stemmige Franse chansons, en Do Farro, met Zuid Amerikaanse en Arubaanse muziek, waar hij in een gitaar- en zangtrio, levendige en gevarieerde muziek bracht in zijn gebruikelijke losse stijl.  Zo bleek weer dat ons koor veel verborgen kwaliteiten heeft. Dirigent Hennie Ramaekers verbond de programmapunten creatief en onderhoudend.
(Voor een foto-impressie: klik HIER)

2014-06-28 poster open rep