30 november 2014, Matinée Royale d’Opéra

Plaats Grote theaterzaal TheaterHotel de Oranjerie te Roermond
Tijd 11:00 - 13:30  uur
Toegang € 17,50

Voor een foto-impressie van dit gebeuren klik HIER.

Voor enkele geluidsfragmenten klik HIER

Matinée Opera-Concert Koninklijk Roermonds Mannenkoor en Koninklijke Harmonie Thorn in De Oranjerie te Roermond m.m.v. Yuhie Hada, sopraan en Catherine Veillerobe, mezzo-sopraan
Nazit : Na het concert wordt een nazit gehouden in de Salle de Fêtes.

2014-11-30 Poster OperaConcertDe Koninklijke Harmonie van Thorn en het Koninklijk Roermonds Mannenkoor – samen ruim 200 jaar ‘koninklijk’ - hebben bij gelegenheid van de viering en de herdenking ‘200 Jaar Koninkrijk hun krachten gebundeld. Zij verzorgen op 30 november 2014 om 11.00 uur in TheaterHotel De Oranjerie in Roermond een bijzonder gezamenlijk Matinée Royale d’Opéra. Een keur aan operakoren van Guiseppe Verdi wordt uitgevoerd, waaronder enkele nieuwe arrangementen van minder bekende koren. De uitvoering wordt opgeluisterd door de sopranen Catherine eillerobe en Yukie Hada. Speciaal om de nadruk te leggen op '200 jaar koninkrijk' wordt het muziekwerk ‘Van Oranje’ van Carl Wittrock uitgevoerd.
Het geheel staat onder leiding van de gelauwerde dirigenten Norbert Nozy en Hennie Ramaekers.

Van Oranje Het muziekstuk ‘Van Oranje’ is gecomponeerd door Carl Wittrock (1966, Goor) voor de viering van ‘200 jaar Koninkrijk’. De instrumentale versie van de compositie werd voor het
eerst uitgevoerd op 30 november 2013 in de Ridderzaal in Den Haag voor koning Willem Alexander en koningin Maxima bij de start van de viering van '200 Jaar Koninkrijk der Nederlanden'.
De instrumentale versie is door Paul Schabbink voorzien van een arrangement voor koor. Het gehele muziekwerk is tijdens een galavoorstelling in theater De Spiegel in Zwolle voor het eerst uitgevoerd op zondag 27 april 2014 door de Koninklijke Marinierskapel en het Groot Mannenkoor uit Zwolle onder leiding van Hennie Ramaekers.

KHT

KRM

yuki hadaYukie Hada
De sopraan Yukie Hada is in 1984 in Japan geboren. Zij studeerde klassieke zang op de Musashino Academy of Music in Tokio. In 2011 startte ze haar studie aan het conservatorium in Maastricht, waar ze als masterstudent les kreeg van Frans Kokkelmans. Ook volgde zij verschillende masterclasses bij Marjon Lambriks en Nelly Miriciolu. In april 2014 won ze de 14e Music Award van de stad Maastricht en de publieksprijs bij die gelegenheid.

catherine veillerobeCatherine Veillerobe
De Duits-Franse mezzo-sopraan Catherina Veillerobe studeerde muziekwetenschappen en germanistiek aan de Hogeschool voor Muziek in Mannheim. Zij vervolgde haar studie in Stuttgart. Momenteel wordt ze begeleid door Herbert Delanoye. Al tijdens haar studie won ze diverse zangwedstrijden, zoals o.a. het ‘Josef Stoltz-Wettbewerb’. Zij ontving ook een ‘Richard Wagner Stipendium’. In 2002 debuteerde zij als ‘Donna Anna’ in Reinsberg. Na gastrollen in o.a. Berlijn en Dresden volgde een vast engagement bij het ‘Stadttheater’ Hildesheim. Zij trad recent op in Maastricht in de ‘Rosenkavalier’ door Opera Zuid en in de opera ‘Tableau parlant’ in Alden Biesen (B).

Compleet-programma-30-nov-2014