04 oktober 2014, Vocaal Drieluik in Venray

Tijd 20:00 - 23:00  uur
Toegang vrijwillige bijdrage

2014-10-04 affiche

Op 4 oktober 2014 trad het Koninklijk Roermonds Mannenkoor op in Venray, samen met het Venray’s en het Weerter Mannenkoor. Dit concert was een ‘Vocaal Drieluik’, het eerste van een serie. Volgend jaar is het KRM de organisator. De drie koren willen met een meerjarig project de mannenkoorzang promoten en aandacht vragen voor een belangrijk stuk Limburgs cultureel erfgoed. Ze hopen daarmee jonge(re) mannen te interesseren voor het zingen in een mannenkoor.
De koren brachten een afwisselend repertoire ten gehore. Het KRM zong operakoren van Giuseppe Verdi, zoals het Soldatenkoor en het Zigeunerkoor uit Il Trovatore, het Slavenkoor uit Nabucco en het Monnikenkoor uit La Forza del Destino. Het WMK zong o.a. ‘I’m gonna sing till the spirit moves in my heart’ van Moses Hogan en ‘Bring him home’ uit de musical Les Misérables. Het VMK liet muziek uit verschillende tijdperken en genres horen, met o.a. Bogorodice d’evo van Rachmaninov, en twee barbershopnummers van D. Wright:  ‘When I lift up my head’ en ‘The Music man’. Ons koor leverde een kwalitatief behoorlijke muziek prestatie en de nazit was een gezellige gelegenheid om de leden van de twee partnerkoren beter te leren kennen. We verheugen ons  op het vervolg optreden volgend jaar oktober in Roermond.