04 januari 2015, Champagne-Concert

Toegang € 15,00

[ Voor een Fotoreportage, Klik hier ]
2015-01-04 Poster Champagneconcert 592x837-a

Het (voor de tweede maal) te houden champagneconcert, is – i.v.m. de grote belangstelling vorig jaar – verplaatst naar de grote zaal.
Al met al wordt het een super gevarieerd programma met muziek voor een groot publiek: Opera, operette, musical, licht klassiek, pop, film, evergreens, folksong, chansons.... het kan niet op.

Zo zullen naast het Koninklijk Roermonds Mannenkoor de volgende artiesten hun muzikale medewerking, zowel als solist als ook in combinatie met de andere uitvoerenden, verlenen:

heijnen ben

Ben Heijnen
Ben Heijnen studeerde juni 2008 succesvol af aan de voortgezette Master opleiding Solozang Klassiek, aan het conservatorium te Maastricht. Hij genoot tijdens zijn studie zanglessen van hoofdvakdocent Frans Kokkelmans.
Hij volgde masterclasses o.a. bij John Bröcheler (Liedinterpretatie) en Huub Ehlen / Herman Max (Barokinterpretatie). Momenteel wordt hij gecoacht door zangpedagoge Mya Besselink.

Ben heeft bij Opera Zuid de organisatorische klappen van de zweep achter de schermen leren kennen met een aanstelling als assistent productieleider. Deze functie bekleedde hij naast zijn 2-jarige Master studie aan het Conservatorium en zijn actieve concertleven.

salonorkest wiener soiree

Het Salonorkest Wiener Soirée is in de zomer van 1997 door pianist/dirigent Enrico Delamboye en cellist Ger Chappin opgericht en bestaat o.a. uit leden van het Orchestre Philharmonique Royal de Liège Wallonie Bruxelles. Het ensemble wil met zijn marsen, polka’s, walsen, serenades en andere lichtklassieke werken het publiek amuseren. Voor velen is deze muziek van Strauss, Léhar, Stolz ... een feest van herkenning!
Zij zullen zowel zelfstandig optreden, inclusief een paar solistische optredens (1x viool en 1x cello), als ook het koor, Ben Heijnen en Frans Steeghs begeleiden.

BandaTopTinga

BANDA TOPA TINGA (band der bleekgezichten) werd in 1998 opgericht door enkele Reuverse slagwerkers. De banda groeide onder leiding van mestre John Wassen uit tot een heuse bateria met ruim 20 leden, afkomstig uit de hele Euregio. De banda repeteert wekelijks in Reuver en verzorgt jaarlijks tussen de 15 en 30 optredens. Afgelopen jaren heeft de banda op allerlei evenementen gespeeld, zowel in binnen- als buitenland.

BANDA TOPA TINGA speelt in verschillende stijlen op originele Braziliaanse instrumenten. Samba-reggae, Batucada, hip-hop en funk in unieke arrangementen. De pulstonen van de surdo's en het opzwepende slagen van de tambourims brengen iedereen in beweging. Het zuid-Amerikaanse karakter met passie en energie doet de rest. FEEL THE BEAT!

Verder verzorgen twee koorleden een solistisch optreden:
Frans Steeghs (bariton) zal, onder begeleiding van het Salonorkest Wiener Soirée, een tweetal chansons ten gehore brengen en Gerard van de Garde (bas) zal een Jiddische act verzorgen.