03 maart 2015, Koorscholing

2015 Poster-Koorscholing

KRM pakt koorscholing weer op

heijnen ben klOp dinsdag 3 maart 2015 gaat het Koninklijk Roermonds Mannenkoor (KRM) weer verder met koorscholing.
Dit project is een koorschool voor starters, mannen die géén ervaring hebben met zingen, en graag willen ontdekken of zingen een mooie hobby voor hen zou kunnen zijn. Die kans biedt het KRM gratis, aan mannen uit de hele regio, ook van over de grens, in België en Duitsland.
De workshop verloopt de eerste weken apart van het koor, in groepen van ten hoogste 10 man. Ben Heijnen, oud-lid van het KRM en nu succesvol op concertpodia in Nederland en daarbuiten, gaat de workshop leiden. Na 6-8 weken gaat de groep een gedeelte van de koorrepetities van het KRM actief bijwonen. Het repetitierepertoire wordt daarop afgestemd, zodat de cursisten een goed idee kunnen krijgen van hun mogelijkheden. Geoefend wordt op dinsdagavond, van 19.00 tot 20.00 uur, in de Niekée-school (Oranjelaan 300) te Roermond. Vrijblijvend kennismaken met het koor kan daar dan ook. Van de workshop zal RTV-Roermond een video-opname maken.

Sinds Hennie Ramaekers in 2008 dirigent werd van het KRM, heeft hij vier keer deze koorschool gehouden. Dat heeft het KRM in de afgelopen twee jaar 30 nieuwe zangers opgeleverd! Samen met de Belgische zangpedagoge Nadia Loenders heeft hij over zijn methode een leerzaam boek met CD gemaakt. Ook dat heet ‘Ontdek je stem’.

Het KRM is opgericht in 1880. Het koor telt 75 zingende leden en manifesteert zich met een veelzijdig repertoire waaronder operakoren, filmmuziek, musicals en volksliederen. De koorleden zingen voor hun genoegen en voor de gemeenschap; zij vinden het plezierig om daarbij anderen te ontmoeten.

Meer inlichtingen bij de heer Henk Plass :
henk.plass@roermonds-mannenkoor.nl Tel. 0475-476394

Aanmelden kan, eventueel samen met enkele vrienden, door een email te sturen naar:
Ontdekken@roermonds-mannenkoor.nl

Download KRM folder [Zingen Doe Je Met Je Oren]

Bekijk / Download
de KRM-Flyer

Je kunt natuurlijk ook eens, geheel vrijblijvend langskomen op één van onze repetitieavonden op dinsdag van 20:00 tot 22:30 uur.

Benieuwd hoe zo’n KRM-repetitie verloopt? Kijk dan hieronder naar een opname van RTV-Roermond van de repetitie van 13 januari jl.