31 januari 2015: Gratis Clinic in ECI-cultuurfabriek

Op zaterdag 31 januari 2015 hield het Koninklijk Roermonds Mannenkoor in de ECI een clinic voor mannen die willen weten of zingen in dat koor hun ‘ding’ zou kunnen zijn. Samen met de  Roermondse tenor Ben Heijnen verzorgde dirigent Hennie Ramaekers een boeiend programma: Ben zong voor en Hennie gaf uitleg over stemvorming, stemgebruik en ademhalingstechnieken. Vijfentwintig mannen zongen enthousiast mee met bekende liederen. Snel werd het duidelijk hoe zang in een groep werkt, qua sfeer, gezelligheid en samenwerking.

Tijdens deze clinic demonstreerde Hennie het belang van noten lezen en gehoorgevoeligheid in een koor. Soms werden de bezoekers op humoristische wijze misleid door plotseling wisselende zangtonen en uitspraak van de tekst, waarna ze een duidelijke uitleg kregen.

De clinic was bedoeld als inleiding tot de workshop ‘Ontdek je stem’. Die workshop begint op dinsdag 3 maart 2015 en is een koorschool voor starters: mannen die géén ervaring hebben met zingen in een koor en graag willen ontdekken of dat een mooie hobby voor hen zou kunnen zijn. Die kans biedt het KRM GRATIS, aan mannen uit de hele regio.

hennie ramaekers          heijnen ben
Voor een korte foto-impressie klik HIER