08 maart 2015, Int. Vrouwendag

Zondag 8 maart jl. was het Internationale Vrouwendag 2015, met als thema: economische zelfstandigheid. De Stichting Roermondse Vrouwenraad hield die dag een bijeenkomst in Theaterhotel De Oranjerie, in de  Salle de Fête. Traditiegetrouw werd daar de Mathilde Haan-onderscheiding uitgereikt aan een inwoonster van Roermond die zich bijzonder verdienstelijke gemaakt heeft voor vrouwenzaken. Dit jaar viel die eer te beurt aan mevrouw Ellinor ten Oever, wegens haar werkzaamheden in de huisartsenpraktijk van haar man. Meer dan veertig jaar steunt zij patiënten met raad en daad, en helpt mensen in kwetsbare situaties een oplossing voor hun problemen te vinden en hun zelfstandigheid te bewaren. Tijdens de bijeenkomst, in een goed bezette feestzaal, heeft het KRM enige toepasselijke liederen gezongen ter eren van de onderscheiden stadgenote.