5 november 2017: Opera meets Musical

Opera ontmoet Musical: laat je vervoeren door de mooiste muziek uit beide werelden

2017 11 05 Heerlen Opera meets MusicalOp zondag 5 november a.s. bent u om 20.00 uur van harte welkom in het Parkstad Limburg Theater Heerlen om het Koninklijk Roermonds Mannenkoor en het Koninklijk Heerlens Mannenkoor St.-Pancratius en de Koninklijke Philharmonie Bocholtz te horen in Opera meets Musical, een groots, gezamenlijk project. De mooiste muziek uit opera en musical wordt voor u gespeeld en gezongen. De liefde van Tony en Maria herbeleven? Een voorproefje krijgen op Nederlands meest succesvolle musical? Verdi’s allermooiste aria’s voorgeschoteld krijgen?

Meeslepende Italiaanse belcanto en swingende musical schmaltz
Een grandioos repertoire dat het beste van beide werelden combineert, met aria’s en koorwerken uit de beroemde opera’s van Giuseppe Verdi en de mooiste hoogtepunten uit succesvolle musicals. Magische muziek! La Forza del Destino, La Traviata en Il Trovatore passeren allemaal de revue met de bekendste aria’s als La vergine degl’angeli en Allegri beviam! En als je het over musical hebt, dan heb je het natuurlijk over Leonard Bernsteins levenslustige West Side Story met zijn swingende meezingers. En de bekendste musical van vaderlandse bodem? Soldaat van Oranje natuurlijk, met de welbekende filmouverture van Rogier van Otterloo. U bent in voor een avondje uit in het theater, waar klassieke en moderne muziek samenkomen op de hoogste niveaus van blaas- en zangkunst.

Opera meets Musical staat onder muzikale leiding van harmoniedirigent Matty Cilissen en koordirigent John Gerits. Het gezamenlijke concert vindt plaats op 5 november 2017, om 20.00 uur, in het
Parkstad Limburg Theater,
Burgemeester van Grunsvenplein 145