14 januari 2018, Champagne-Concert

Opera meets Regions tijdens een KRM-muziekspektakel
CarlaMaffiolettiAls de Kerstman vertrokken is heeft het Koninklijk Roermonds Mannenkoor (KRM) nog een verrassing voor u in petto! Op zondag 14 januari 2018 luidt het koor het nieuwe jaar in met zijn traditionele Champagneconcert, om 15.00 uur in Theaterhotel De Oranjerie in Roermond, onder de titel: ‘Opera meets Regions’. Het koor zal ondersteund worden door de bekende sopraan soliste bij Andre Rieu: Carla Maffioletti. Zij staat bekend om haar warme stemgeluid, muzikaliteit en connectie met haar publiek. Ook zult u ervaren zangsolisten uit het KRM kunnen horen. Dirigent John Gerits heeft de muzikale leiding, pianist Leon Dijkstra zorgt voor begeleiding.

marike kramer

Stemmige afwisselende mannenkoorzang zal worden aangevuld met muziek en zang door lokaal en regionaal (jong) talent, zoals de 8-jarige Marike Kramer uit Sittard. Marike heeft de eerste prijs in haar categorie gewonnen op het Limburgs Jeugd Pianoconcours 2017.

jens wilms

En verder de 18-jarige gymnasiast Jens Wilms, een jonge marimba-virtuoos uit Buggenum. Dan de Duitse vertolking van het bekende door de Duitse muziekband Bläck Fööss in Keuls dialect gezongen Du bes die Stadt.

Giuseppe Verdi – Opera meets Regions tenslotte – is ook weer goed vertegenwoordigd in het programma, met o.a. La Vergine degl’ Angeli. Op het programma staan verder o.a. het romantische Sloveense volkslied Domovini. Een lichtere noot, met een knipoog naar de Remunjse Vastelaovend, levert de zanggroep ‘Op Good Gelök’, een groep van acht gezellige carnavalisten uit Swalmen, met Remunjse zank zoals Sjtrek dien vleugels oet en Ónger de Raegebaog. We eindigen met het swingende Fascinating Rhythm van George Gershwin, begeleid door de veelzijdige drummer John Wassen uit Reuver.

op good gelukIn de pauze biedt het KRM u een glas champagne aan om het nieuwe jaar feestelijk mee in te luiden. Plaatsbewijzen à € 17,50 (consumptie en garderobe inbegrepen) zijn te koop via www.roermonds-mannenkoor.nl, bij De Poppendokter (Munsterplein), Primera (Hamstraat), de VVV (Markt) en in De Oranjerie. Voor jongeren gelden lagere tarieven!