06 januari 2019, Champagne-Concert

KRM-muziekspektakel ‘Ritme Raakt de Regio’

Na het succesvolle Chooncert en de sfeervolle opluistering van de Kerstnachtmis in de Kathedraal, heeft het Koninklijk Roermonds Mannenkoor (KRM) nog een verrassing voor u in petto!

Op zondag 6 januari 2019 luidt het koor het nieuwe jaar in met zijn traditionele Champagneconcert, vanaf 15.00 uur in Theaterhotel De Oranjerie in Roermond. Samen met veelal jonge muzikanten uit Roermond en omgeving voert het koor een bruisend en afwisselend programma uit.
Dit zijn de artiesten die zowel solo als in samenzang met het KRM optreden:

• Martin Hurkens, onze Limburgse internationaal optredende operazanger
  • de Tanziaanse mezzosopraan en klassiek muziektheatermaakster Nienke Nasserian (23)
  • de succesvolle jonge jazzband Grouchy Collective
  • en een solo optreden van de jonge winnaar van het Limburgs Jeugd Piano Concours 2018.

Ook zult u ervaren solisten uit het KRM kunnen horen. Dirigent John Gerits heeft de muzikale leiding, pianist Leon Dijkstra zorgt voor begeleiding.

Verder staan op het programma:

• een Remunjse muziekmedley (waaronder de Munsterpleinwaltz)
  • het Franstalig lyrische liefdeslied uit Les Chansons des Roses Dirait-on
  • het Duitstalige Lippen Schweigen uit Franz Lehars operette Die Lustige Witwe
  • en in het plaatselijk dialect Du bist die Stadt, een lofzang van de bekende muziekband Bläck Fööss op hun Heimatstadt Keulen.
  • Verder Engelstalige liederen zoals een Beatles medley en spirituals zoals The Prayer en The Creation.
  • En de Habanera uit Georges Bizet's opera Carmen, alles onder het motto: ‘Waar woorden tekort schieten spreekt de muziek’!

In de pauze biedt het KRM u een glas champagne aan om het nieuwe jaar feestelijk mee in te luiden.

Plaatsbewijzen à € 17,50 (consumptie en garderobe inbegrepen) zijn te koop via

• De Poppendokter (Munsterplein)
  • Primera (Hamstraat)
  • TheaterHotel De Oranjerie
  • onze eigen KRM-Website

Als u kaarten via onze eigen KRM-Website koopt, kunt u ook eventueel een korting krijgen, zoals op toegangskaarten voor jongeren.

Voor een FotoReportage Klik HIER
2019 01 06 ProgrammaBlad 1 2