14 april 2019, Concert Royal

ConcertRoyal 2019 Poster (625x884)Koninklijke zang en muziek tijdens Concert Royal 

Op zondag 14 april 2019, om 14.30 uur, is er in Theaterhotel De Oranjerie weer een Concert Royal, een initiatief van de vier Roermondse koninklijke muziekverenigingen. Het themaprogramma, Rhythms of the World - from Opera to Africa, bestaat uit statige opera-aria’s, speelse filmmuziek, spirituals, popmuziek en opzwepende swingende Afrikaanse muziek.

250 muzikanten bieden u een gevarieerd programma. U kunt rekenen op een sfeer- en stijlvol muziekspektakel, verrassend afwisselend en creatief in vocale en instrumentale samenwerking. En met een spectaculair gezamenlijk slot! Ook jonge lokale en regionale muziektalenten en solisten van eigen kweek krijgen hier een podium.  

De vier "Koninklijken" van Roermond:

 • Het Koninklijk Roermonds Mannenkoor
  Het KRM (Koninklijk Roermonds Mannenkoor, 70 zangers), is opgericht in 1880. Het is een regionaal koor met een rijke historie maar ook met een eigen hedendaagse identiteit. Het koor manifesteert zich met een veelzijdig repertoire, waaronder operakoren, filmmuziek, musicals en volksliederen

 • De Koninklijke Roermondse Zang- en Muziekvereniging
  De KRZM (Koninklijke Roermondse Zang- en Muziekvereniging) is een enthousiast gemengd koor met een afwisselend meertalig repertoire, klassiek, modern, opera, musical maar ook kerkelijk, want “Zang en Muziek” luistert ook regelmatig de mis op. Zij is opgericht in 1873 en telt 70 zingende leden. 

 • De Koninklijke Harmonie van Roermond 
  De KHR (Koninklijke Harmonie van Roermond, ook wel “de Keuninklikke” genoemd, met 50 spelende leden) is opgericht in 1775. Zij is de oudste harmonie van Nederland, bestaat uit harmonie, jeugdharmonie en blazersklassen en is zeer betrokken bij de veel activiteiten in de stad Roermond.

 • Koninklijke Harmonie St.Caecilia te Swalmen
  De KHSW (Koninklijke Harmonie St. Caecilia Swalmen, opgericht in 1852), is een vereniging met veel betrokkenheid in het Swalmense deel van Roermond. Het orkest bestaat uit ca. 60 spelende leden, en heeft een bijzondere band met de bewoners van Kasteel Hillenraad.

Klik HIER voor de ProgrammaFlyer

Wilt u ONLINE KAARTEN KOPEN klik dan HIER

Secretariaat KRM
Munsterstraat 14d,
6041 GA Roermond
  T: +31 (0)6 41337012

E: secretaris@roermonds-mannenkoor.nl

Kvk: 40175112  IBAN: NL42 RABO 0131298984

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Volg ons dan op Facebook.
U ontvangt dan van ons een bericht, zodra er een nieuwe uitvoering of activiteit zal plaatsvinden.

facebook 120   YoutubeKanaal
Uw Privacy

© Copyright: Koninklijk Roermonds  Mannenkoor 1999 - 2021.
Deze website wordt onderhouden door Herman Aben