Op 6 junuari 2019, 15:00 uur vindt het jaarlijkse
Champagneconcert plaats.

2019 01 06 Poster Champagne Concert 2019 459x646)

Klik HIER voor uitgebreide informatie

Wilt U OnLine Kaarten Kopen, Klik dan Hier

Jubileumboek 2005 / 2015

jubileumboek_2005

2005
Bij gelegenheid van het 125 jarig bestaan van het Koninklijk Roermonds Mannenkoor werd er een gedenkboek uitgegeven. Het Gedenkboek geeft een weergave van wat er zich in al die 125 jaar jaren heeft afgespeeld.
Het geheel is doorspekt met anekdotes en is tevens rijkelijk voorzien van foto’s uit alle tijden. Een boek om van te smullen, uniek in zijn soort! Het boek is geen feestgids. Maar een boek over het verleden en een beetje heden van het Koninklijk Roermonds Mannenkoor, opgericht in 1880.
Het wil geen geschiedenisboek zijn, in die zin dat er de complete geschiedenis van het koor in staat. Het boek is zeker geen opeenstapeling van actualiteiten en jaarverslagen.
En toch staat er veel geschiedenis in. Oude geschiedenis zelfs. Dat heeft een overduidelijke reden: na 1894 zijn er alleen maar incidentele beschrijvingen van de wederwaardigheden van het koor. Ook bij het eeuwfeest verscheen geen goed overzicht van wat het koor was en bereikt heeft. Er is vaak gekozen voor zaken en ontwikkelingen die opvielen, die verrassend zijn. Sterker nog: er staan opmerkingen in, herinneringen, weetjes die vrijwel niets met het koor te maken hebben.

In ieder geval biedt het boek een inkijk in de roemruchte geschiedenis van het koor. Maar er is meer, veel meer.
Het Jubileumboek telt ruim 150 blz., gebonden in een harde kaft in full color. Formaat 22 x 22 cm. Het boek is gedrukt op 135 gr. SILK papier en geïllustreerd met meer dan 100 zwart-wit foto’s en enkele kleurenfoto’s.

KaftJubboek135jrKRM

2015
Het Koninklijk Roermond Mannenkoor bestond op 19 september 2015 135 jaar. Het KRM viert dat jubileum o.a. met het uitgeven van een jubileumboek. Het biedt een overzicht van de recente historie van het koor.
De titel van het jubileumboek: ‘Het Koninklijk Roermonds Mannenkoor overschrijdt zijn grenzen‘ verwijst naar het belangrijkste thema van dit (jubileum)boek.
Het boek doet verslag van de ontwikkelingen die zich in de jaren tussen 2005 en 2015 hebben voorgedaan en die hebben geleid tot een veel groter, kwalitatief beter en levensvatbaarder mannenkoor. Natuurlijk komen ook andere zaken aan de orde om het beeld compleet te maken. Bij het samenstellen is deels chronologisch, deels thematisch tewerk gegaan. Het KRM zal ook de komende  jaren zijn best blijven doen nieuwe leden aan te trekken; dit boek moet hen ook een inkijk geven in het koor waar zij deel van uit zijn gaan maken.
Met een knipoog naar de titel van dit boek wordt hier alvast gemeld dat het KRM aan het begin, aan het einde en in het midden van de beschreven periode concertreizen heeft gemaakt naar Santiago de Compostela in Noord-Spanje (2006), naar Carcassonne in Zuid-Frankrijk (2015) en naar de bron van de Roer in de Hoge venen in Belgie (2008)……….daarmee zijn ook feitelijk grenzen overschreden!

6040 KC Roermond

© Copyright: Koninklijk Roermonds  Mannenkoor 1999 - 2018.