Lid Worden?

Wat doet het KRM?

Het KRM staat open voor nieuwe leden uit de regio Midden-Limburg. Kennismaking kan tijdens onze wekelijkse repetities: iedere dinsdagavond van 20.00 tot 22.30 uur in Café-zaal De Ster, Raadhuisstraat 13, 6042 JK Roermond. Na kennismaking en in overleg met de dirigent volgt na gebleken geschiktheid de uitnodiging om lid van het KRM te worden. Het besluit om toe te treden is dan aan u, want de kennismaking is vrijblijvend.

Zingen! Gewoon om je eens uit te leven, om jezelf terug te vinden. Om uiting te geven aan creatieve gevoelens, zingen doe je altijd met plezier. Gezellig een avond nergens aan denken, samen zingen met vrienden. Mensen leren kennen en waarderen. Ook op het podium staan om van tijd tot tijd te laten horen wat je kunt. Samen met collega-zangers een muzikale prestatie leveren. Dat gebeurt tijdens concerten, maar ook ter opluistering van feestelijke recepties, in Roermond en in de verre regio.

Wat wordt er zoal gezongen? Het koor heeft een mooi en veelzijdig repertoire. Met opera, operette, musical, volksliederen, barber shops, Irish traditionals en spirituals. En met arrangementen van popsongs.

Het KRM is een wereldlijk koor. Maar met een passend repertoire luistert het regelmatig kerkdiensten op. Voor bepaalde gelegenheden zingt het KRM een Byzantijns-Slavisch repertoire en enkele meerstemmige missen. Deels uit te voeren a capella, maar dikwijls ook met solisten en begeleiding door organist, pianist, ensemble of een groot orkest. Het KRM zingt onder vakbekwame leiding met optredens in binnen- en buitenland, tijdens meerdaagse concertreizen, zoals in Rome, Luik, Carcassonne, Santiago de Compostella en Aken.

koorinsigne_2Waarom KRM’er worden en hoe gaat dat dan?

Om wat het KRM je biedt: uitstekende zang, collegialiteit en vriendschap! Elk aspirant-lid wordt begeleid door een partijmentor. Voor nieuwe zangers start het KRM regelmatig koorscholingsprojecten ‘Ontdek je Stem’. Doel daarvan is de deelnemers te leren hun stem en adem bewuster te gebruiken, waardoor zij hun stem sparen en er een betere koorklank ontstaat. Zo’n project duurt 8 weken en is ook een basiscursus zingen, noten lezen en je stem ontdekken.

Contact

E-mail: info@roermonds-mannenkoor.nl.

Wat staat er op het programma?

Het KRM is voortdurend bezig zich voor te bereiden op uitvoeringen. Voor een actueel overzicht kijk maar in de Agenda, rechts van deze pagina.

Agenda

I.v.m. met de
CoronaMaatregelen
zijn tal van
uitvoeringen
komen te vervallen:
zon.
29
mrt
2020


Pelgrimsmis

kathedraal van Roermond
* afgelast i.v.m. Corona virus

ma.
4
mei
2020

BevrijdingsConcert

Minderbroederskerk
18.30 uur
Meer Informatie
vrij.
15
mei
2020


Deelname aan
Operaconcert Don Giovanni
Oranjerie Roermond

zon.
20
sept
2020

H.Mis, officiële start van het 140 jaar bestaan van ons koor
Munsterkerk Roermond
zat.
10
okt
2020

Ouverture 1812
Munsterplein
19.30 uur
zat.
24
dec
2020


Kerstnachtmis
Kathedraal Roermond


2021

zie EvenementenAgenda 2021

onder voorbehoud