5 januari 2020, Champagne-Concert

KRM-muziekspektakel: ‘KRM Meets New Talents’

Na het succesvolle kerstconcert in de sfeervolle Munsterkerk, heeft het Koninklijk Roermonds Mannenkoor (KRM) nog een verrassing voor u in petto! Op zondag 5 januari 2020 luidt het koor het nieuwe jaar in met zijn traditionele Champagneconcert, vanaf 14.30 uur in Theaterhotel De Oranjerie in Roermond. Samen met veelal jonge muzikanten uit Roermond en omgeving voert het koor een bruisend en afwisselend programma uit. 

Dit zijn de artiesten die zowel solo als samen met het KRM optreden: Southern Voices: een Belgisch muzikaal ensemble met klassieke en moderne muziek, de jonge winnaar van het Limburgs Jeugd Piano Concours 2019, en een 18-jarige student dwarsfluit aan het Conservatorium in Den Haag. Ook zult u ervaren solisten uit het KRM kunnen horen. Dirigent John Gerits heeft de muzikale leiding, pianist Leon Dijkstra zorgt voor de begeleiding. 

Het programma is internationaal, met liederen zoals The Exodus Song, de Russisch- Orthodoxe kerkliederen Tebe poem en Slava v vysnich BoguDie Zwölf Rauber en het Wolgalied. Het succesvolle KRM Popkoor en de jonge Eindhovense studentenband Conquer the Campsite spelen popsongs uit de jaren ‘60 en ‘70, zoals The Sound of Silence van Paul Simon en Another Day in Paradise van Phil Collins. Het ensemble Southern Voices zingt o.a. Amazing Grace en Auld Lang Syne (meezingen mag!). Dit alles onder het motto: ‘Waar woorden te kort schieten, daar spreekt de muziek!’

In de pauze biedt het KRM u een glas champagne aan om het nieuwe jaar feestelijk mee in te luiden. Plaatsbewijzen à € 17,50 (consumptie en garderobe inbegrepen) zijn te koop via onze website, bij De Poppendokter (Munsterplein), Primera (Hamstraat) en in De Oranjerie. Voor jongeren gelden lagere tarieven! 

Het KRM, opgericht in 1880, is een regionaal mannenkoor met 70 leden. Het manifesteert zich met een veelzijdig internationaal repertoire, waaronder operakoren, filmmuziek, musicals, volksliederen, barber shops, Irish traditionals en spirituals, en met arrangementen van popsongs. Ook geestelijke muziek staat op het programma. En niet te vergeten: Limburgse medleys. 

2020 01 05 Champagneconcert poster (456x645)

 

Agenda

Aangepaste Agenda i.v.m. met de
CoronaMaatregelen
zon.
20
sept
2020

H.Mis, officiële start van het 140 jaar bestaan van ons koor
Munsterkerk Roermond
* Afgelast
zat.
10
okt
2020

Ouverture 1812
Munsterplein
19.30 uur
* Afgelast

zat.
24
dec
2020


Kerstnachtmis
Kathedraal Roermond
* Afgelast


2021

zie EvenementenAgenda 2021

onder voorbehoud